THE END

Denne side er under opdatering

Hvorfor smager jordbær ikke som i gamle dage?

Rul med hjulet på musen og læs historien længere nede!!....

Sommerens økologiske jordbær med mere smag?

Køb jordbær med smag "økologisk"!!.....

Jordbær betragtes indenfor alkymien (oldtidens kemi) som en venusplante (juni/juli), og Venus står for alt, hvad der er godt og dejligt, for kærlighed, lyst, begær, skønhed, poesi, kunst, smag og duft.

I gammel literatur står jordbær beskrevet som et ypperligt middel mod mange sygdomme; nyre og galdesmerter, nyrestop f.eks. ved akut forgiftning af koliebakterie og til at bekæmpe halsonde. Ligeledes kan man læse, at en årlig jordbærkur (økologiske), virker helsebringende og rensende på krop og sjæl.
Urteeksperter og folkemedicinen op gennem oldtiden nævner yderligere, at jordbær anvendes ved blæreproblemer, de virker tillige som en god hudmedicin, hjertemedicin og styrker immunforsvaret mod virus samt cancer på grund af gode antioxidanter (plantestoffer). Jordbær indeholder, alt efter dyrkningsmetode (økologisk) tillige meget mere livsvigtig af alle mineraler kalium, jern, fibre, folsyre, karotener, B- og C-vitaminer, hvilket er her smagen der bestemmer?

De friske økologiske jordbær lige fra skoven i et uberørt område eller marken uden podring med giftstoffer (for at undgå skimmel) og med kold fløde på er en fristelse, de færreste siger nej til? Hos mange især redaktør af denne hjemmeside, vækker det stærke minder fra barndommens uskylds dage, da jeg plukkede de små og søde skovjordbær i skovkanten i Sæby hvor min fars barndomshjem lå i Vendsyssel. Her gik min bedstemor i sin have og plukkede sommeren første høst, både til grød, syltetøj og efterret med fløde.
Om sommeren  kan man i dag langs vejene stadig købe jordbær "ØKOLOGISKE",  lige som i gamle dage. Folk beholdte dem selv, fordi de havde en vidunderlig smag og hvor man ikke kendte til kemiske stoffer bl.a. pudring for at undgå skimmelsvampe, mugner hurtigt på jordbærerne. I dag kan man købe dem direkte fra marken samme dag, eller vi kan plukke dem selv hos bondemanden. Når det gælder jordbærerne i butikken, ser de også flotte ud, men alt for ofte bliver vi skuffet over den flade smag nærmest uden sødme og aroma. Hvor er den blevet af - den fortryllende smag, som vi husker fra barndommen og bedstemors have eller mark er væk i discauntbutikker?
Noget af forklaringe ligger i, at bærerne ikke kommer lige fra marken, men har været forsinket undervejs i flere dage fra udlandet om vinteren, før de er havnet på butikkens hylder. Hvis disse bær skal holde sig under transporten og opbevaring, skal de behandles først med kemisk "pudder" og plukkes, før de er modne, fordi helt færdige jordbær kun holder sig nogle få dage selv under køllig og lagring. Dette går ud over næringsindholdet, inklusive sødme og aromastoffer, og jordbær bliver desværre ikke bedre i smagen, efter at de er plukket med undtagelse af økologiske jordbær, der ikke er blevet forbehandlet mod skimmel!!...Producenterne ønsker udelukkende pga. profit dem stadig større og mere hurtigtvoksende bær, hvilket går ud over kvaliteten. De, som er så heldige at have egen have med plads til et par jordbærrækker eller er nabo til økologisk dyrkede bær, kan forsat realisere drømmen om de bedste og dejligste bær man spiste som barn, og smagen er absolut af bedste slags, når de er dyrket økologisk. De smager ofte langt bedre og indeholde flere vitaminer og næringgsstoffer så man undgår samtidig skadelige kemiske sprøjtemidler, som påvirker helbredet. Bærrene smager allerbedst helt friske, men man kan også konservere større portioner ved at tørre, fryse eller sylte dem. I flere europæiske lande spiser man traditionel jordbær med fløde eller syrnet fløde som f.eks. tykmælk som er virkelig sundt.

Jordbær er røde, jordbær er søde?

Jordbær er røde, jordbær er søde?

Kan man stole på økologimærket?

Kilde: Samvirke juli 2011

(af Majbrit Hansen - Greve)

Jeg køber en del økologisk, men med alle de "madskandaler", der er med andre fødevare, vil jeg gerne vide om jeg kan være 100 procent sikker på, at Økologi-mærket holder, hvad det har lover, hvad enten fødevaren er frugt og grønt, kaffe/te eller andet?

Svar fra Samvirke madredaktør Inger Abildgaard:

Ja, man kan godt stole på Ø-mærket. Det danske økologimærke kan kun komme på varer, der er produceret i henhold til de regler, der er for økologisk produktion. Ø-mærket er krontrolleret af den danske stat. Det vil sige, at det er de danske myndigheder, der krontrollerer produkterne fra landbrug til forarbejdning og i butikkerne.

Mange af de økologiske producenter producerer økologiske vare, fordi de synes, at der er den rigtige måde at producere fødevare på. Det kan være enkelte, der enten ikke kender reglerne eller bryder dem med vilje. De bliver "fanget" af kontrollen.

Kilde: Samvirke juli 2011.

ØKOLOGI
 

Den økologiske forbruger i danmark bliver stadig mere og mere almindelig. Seneste undersøgelse markedsanalysebureauet GfK for 2011, viser, at 45 procent af danskerne køber økologiske varer hver uge. Og hver måned betaler 70 procent af danskerne for produkter med det røde Ø-mærke. I 2010 købte danskerne økologi for i alt 6,7 miliarder kroner, svarende til et gennemsnitlig forbrug på ca. 1.200 kr. pr. danskere. Det er en fordobling i forhold til 2006, og det gør endnu en gang Danmark til det land i verden, hvor der fiskes flest penge op ad lommerne til økologiske vare.
Kilde: Haslev Posten 15. april 2011

Kampen om kunderne og kvalitetsprodukter

Vi har ingen fødevarekrise, når vi henter pizzaer?

Selv om krisen kradser på hos forbrugerne (2008), så er der kamp om kunderne og efterspørgelse af kvalitetsprodukter i supermarkederne. En statestik viser, at de store superkæder som Bilka og Føtex ikke tjener noget særligt på discauntvare mere og må lægge driften om. Bare for 10 år siden var udbudet af varer til discauntpriser stigende, men nu vælger kunderne fra og i stedet køber de økologiske kvalitetprodukter. Det skyldes måske, fordi kunderne er blevet trætte af TV Kontants og mediernes afsløring om dårlige, nærmest uspiselige forgiftet og fordærvet kød, som er blevet solgt til ufattelige høje priser? Madvarer der i stedet burde være smidt væk og ikke sælges som menneskeføde:

I stedet for at købe tre ting til samme pris, så vælger flere og flere kunder èn ting og dermed et økologisk kvalitetsprodukt. Oven på kødskandalen og bønnespire, vælger kunderne og vil hellere betale et par kroner mere, bare det er testet først eller økologisk dansk og mærket med Englemark. I øjeblikket er man ovenikøbet gået så vidt, at klistre et ekstra grønt mærke på økologiske vare "smag forskellen"? Jo man kan virkelig smage forskel, særlig fra de tørre stenhårde dadler i små papæsker med gennemsiktig plastikfolie ved juletid til 6,95 der efter nytår bliver sat ned til kr.2,95?

Kvalitetskontrollen hos forbrugerne er virkelig ved at slå igennem, særlig for mit vedkommende i en alder af 74 år, siger G.N. som er indehaver af denne 123hjemmeside vitanyhed.dk. Jeg har nemlig hele livet igennem kunne smage forskel på første sorterings æbler, appelsiner bananer osv. som min mor købte da jeg var tenager. Noget jeg husker særligt var, at min mor inden et køb først smagte på et stykke ost eller agurk hos grønthandleren, at den ikke skulle være bitter. Den samme slags smagsprøve fik man også hos ostehandleren. Bageren havde man altid tiltro til for så købte man bare ikke brød mere af dårlig kvalitet. Min far som selv har været landmand, kok og bagermester i Valby kunne virkelig trække mange tilfreds kunder i sin nystartet bagerbutik fra 1962-1966, men Valby Gasværk satte en stopper for hans ødelagte bagerbutik og helbred. Det var dengang hvor der virkelig fandtes første, anden og tredjeklases bager, men også slagter og hvor supermarkederne for alvor begyndte og sælge kødprodukter dybfrost, men også brød og grøntsager. Denne udvikling har siden sat sit tydelige spor i discaunt- supermarkederne, for nu er sådant noget brød blevet dyrt og af utrolig dårlig kvalitet (mangler næringsstoffer), fordi el-priser og strømmen er blevet en kostbar vare. Havde min far levet i dag, så havde han  øjeblikkelig faldet død om af et chok, hvis han hører prisen på et franskbrød nærmer koster over 40 kroner i Irma, istedet for kr.2,10 øre som det kostede i 1965!!....Brødet er i de senere år steget så voldsomt, ja nogle steder langt mere end det økologiske halvbagt brød i kølerdisk hos Irma.

Udviklingen forsætter selv om de fleste har tabt smagsløg af de gode og helbredende ting. Mange kunder i dag kan ikke smage forskel på discaunt og økologiske kvalitetsprodukter. Men der er en forskel, idet økologiske madvarer ikke indeholder brug af sprøjtegiftige eller sminket med smags og tilsætningsstoffer, når vi går i detaljer. Det værste for os forbruger er nok vores udbud af grøntsager og halvmoden frugt som bliver importeret. Under modning af bananer har de f.eks. mistet mange vitaminer, mineraler og smagsstoffer, hvilket også gælder for alt andet frugt som bliver plukket i grøn tilstand f.eks. avocado m.m.

Da jeg er ud af en fiskerfamile, landbrug og gartner så kan det fortælles, at min onkel i dag forlængst døde 92 år gammel som tidligere tomat og blomkåls avler. Den alder lyder måske meget høj, men aligevel p.g.a. alle de sprøjtegifte gartnerrierne brugte i 1950-90èrne er mange døde af forgiftninger? Ja selv i dag bliver gartneriernes "sprøjtegifte" brugt i stor stil i den tredje verden. Giften bliver således importeret og solgt i Danmark i form af den frugt og grønt vi køber i discauntbutikker? Min onkel som var tomatavler fravalgte derfor meget tidligt i 1950èrne, at bruge enhver form for sprøjtegifte i hans store gartneri som lå i Sæby Nordjylland, hvor han også dykede blomkål. Her kunne man virkelig smage forskel på et rigtig godt blomkål og en moden tomat, der var rød som solnedgang og til forskel på de blegfiset tomater man køber i discauntbutikkerne i dag fra Alfred? De tomater man ellers får eller ligger oven på sin Piza/restauranter er blegfiset. Tomaterne er slet ikke modne mere på de pizzaer man køber, samtidig  mangler der også "DOLMIO PASTASAUCE" som er tomatsauce, men den er nu er sparet væk? Det er nemlig den ektra tomat - pastasauce, der giver smagen og ikke den klistret kunstige ostemasse. Er man tilmozarella ost, kan den være fyldt med "dioxin" fra et forurenet distrikt i Italien, hvor osten bliver fremstillet af bøflen, der går tæt på en affaldslodseplads, der jævnlig går i brand og forurener græsgange med dioxin og det større område hvor oksen befinder sig!!... Ja selv ikke de italienske Pizzarestauranter, vil købe Mozerellaost pga. den indeholder dioxin?

Da pizza/restauranterne dukkede frem i begyndelsen af 1970èrne fik man virkelig noget der smagte, men piften af tomater er desværre i dag forsvundet ud i den blå luft som profit!!...Ja det fladpandede brød har også tabt smagen, som er sigtet hvedemel uden smag lige som krydderurten oregano også er sparet væk, hvilket var med til at give den ekstra gode italienske smag?

Tomater på pizzaer skal virkelig smage af tomater og det får man først, når tomaten er "solmoden" og har den rigtige mørkerøde farve, nærmest overmoden. Det er min opfattelse, at de fleste pizzaejer køber affaldstomater på grønttorvet i sidste øjeblik, hvor udbudet er mindst i stedet for at de ryger lige i skraldespanden.

Jeg har i min senere tid, haft nære kontakter med en franskmand som fortæller, at man aldrig nogen sinde kunne finde på at købe umodne tomater som vi danskere køber i supermarkederne og som lægges på pizzarer i disse restauranter? Her sparer de også på pizza sauce, så pizzaen ikke smar af noget lige som for 20 år siden. 

Hvis halvmodne tomater sælges på grønttorvet i Paris, så ville folk slet ikke købe dem p.g.a smagsmangel, men i Danmark sælges de som varmt brød (pizzaer)? 

Jeg er også sikker på, siger indehaveren af denne hjemmeside, at vores dronning Margrethe og afdøde prinsgemalen kunne smage forskel på de tomater de køber i Paris eller på dem som sælges på grønttorvet ved Israels Plads. Tomater som herhjemme drives frem i drivhuse, skal for at smage af noget have ægte sol og varme, dyrkes i en jord der indeholder muld og bestemte mineraler og ikke i drivhuse eller på stenuld lige som karse? Det er mineralerne og solen der giver smagen af solen, men smagen forsvinder fra tomaten, når den ikke dyrkes ordentlig.

Jeg kunne derfor skrive langt mere om tomaten, som værende økolog siden 1976 og som jeg selv dyrker i mit drivhus, hvor jorden af ægte muld bliver udskiftet hvert år. Jeg har i nu 50 år læst stakkevis af bøger om helsekost, økologi og helbredende urter og grøntsager m.m.

Forstoppelse p.g.a. kemikalier i maden er årsag til de fleste sygdomme som f.eks. mave- tarmkræft

Forstoppelse p.g.a. kemikalier i maden er årsag til de fleste sygdomme som f.eks. mave- tarmkræft

Usunde oliven sælge i Pizaria og forretninger!!...

18-06-2011
Findes der sorte oliven?

Når man bestiller en Piza på en restaurant, så findes der i virkeligheden ikke sorte, men mørkebrune oliven med forskellige nuancer af form. Det kan lade sig gøre at finde oliven uden tilsætningsstof E 579 (jernsulfat), men går du i Netto får du kun den farvede, sorte oliven.
Det diskuteres stadig om sorte oliven har bivirkninger af farvestoffes E 579 (jernsulfat)? Normalt tilsættes jern (mangel) i form af jernsulfat til smågrise, men i nogen besætning tyder det på, at jernforsyningen ikke er god nok. Det ekstra jernsulfat i fodret kunne ikke øge indholdet og nedsætte ædelysten hos søerne. Højt indhold af jernsulfat kan derimod give forstoppele lige som jernpiller hos mennesker og nedsat ædelyst hos søerne: Organisk bundet jern som findes i planter, har den bedste optagelse hos mennesker og dyr.
De fleste sæber bliver man rene af at bruge, men jernsulfaten i denne sæbe bevirker det modsatte des mere, man vasker sig. Bolsjer indhold af "jernsulfat" farver mund, tænder og læber blå. Jernsulfat i pilleform kan standse kalkoptagelsen pga. forstoppelse.
 

SUNITA Kalamata oliven (mørkebrune) økologiske 370 gram, 35 kr forhandles i Super Brugsen

SUNITA Kalamata oliven (mørkebrune) økologiske 370 gram, 35 kr forhandles i Super Brugsen

Tæt på brødets kvalitet

Radiodoktoren

Uddrag fra:
Carsten Vagn-Hansen`s private hjemmeside

Læge Carsten Vagn-Hansen

Læge Carsten Vagn-Hansen "Radiodokteren" har altid været mit ynglingsprogram i Danmarks Radio, så jeg giver Carsten ****** (6) stjerner!!....

Vegetarer har høj intelligens!!....

19. dec. 2006

Kloge mennesker spiser ikke kød?

Vegetarer som i julen bliver mødt med, at de bare er nogle halvfnesne flipper, når de takker nej til juleflæsket, kan nu svare igen. Kloge mennesker er nemlig oftere vegetarer, viser en engelsk forskning fra 1980. Det skrev Berlinske Tidende

Vegetarer har høj intelligens?

Britiske forskere målte i 1980 intelligenskvotienten hos 8.179 børn. Da de for nyelig "2006" mødte børnene voksne, så var 4,9 procent af dem blevet vegetar. det viste sig at hænge sammen med deres IQ.
Mændene, som var blevet vegetarer, havde en gennemsnitlig intelligenskvote på 106 mod 101 hos kødspiser.
Kvinder som var vegetarer scorede 104 altså lidt lavere end mændene, mens kvindelige kødspiser nåede kun 99. Selv når forskerne justerede resultaterne for faktorer som scocialeklasse og uddannelsesniveau, var forskellen markant.

Kendte vegetarer gennem tiderne er Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin, Platon, Sokrates, Jesus 12 disciple, Helena Hanson (bogforfater), Albert Einstein, John Lennon, Poul McCartney, George Harrison, Mick Jacker, Donovan, Bob Dylan, The Beach Boys, Madonna, Celin Dion, Kate Bush, John Travolta, Bryan Adams, Phil Collins, Michael Sipe (REM), afdøde Linda McCartney,  præsident Jimmy Carter, Clinton, Master Fatman, Bjørn Lomborg, Martinus, Carl Ottensen (læge og stifter af Skodsborg Bade Sanatorium), Stefan og Julia Vøldan (Råstrup Kursted Svendborg), naturlæge Axel O. Hansen, stifter af Natur Drogeriet og Danmarks største firma for helseprodukter, Michael Larsen (læge, medstifter af Dansk Vegetar Forening 1. mand), Carsten Vagn Hansen (Radio doktoren) m.fl.

LÆS OG TRYK PÅ GOOGLE: Vegetarer kan være super sexede!!..........Jeg vil gerne forklare senere, hvorfor man bliver sexede på hjemmesiden: KABALAHA.

I 2003 fik G.N. indehaver af denne 123.hjemmeside.dk  en intelligenstest, hvilket lå på 106.
Kilde: Berlinske Tidende & www.VitaNyhed.dk

Vegetarer halvt så kræft-udsatte

TEKST TV

DR-Nyheder Udland onsdag d. 1. juli 2009

Vegetarer halvt så kræftudsatte

Masser af grønt i maden er ikke bare godt, som tidligere spise-sund kampagner har understreget. En undersøgelse med grundlag på mere end 60.000 mænd og kvinder i Storbritanien, peger helt tydeligt på at vegetarer (adventister) og folk, der afstår fra kød, men spiser fisk (babtister) - har en betydelig lavere hyppighed for visse kræftforekomst. Materialet peger blandt andet i retning af, at vegetarer har klart lavere risiko for at få mave- og blærekræft.

Gruppen, der spiser fisk, men ikke kød, har en lidt højere risiko end vegetarer, men stadig betydelig lavere end kødspiser.

                                              _______________________________________________

Lægevidenskabens stamfader, Hippokrates sagde for mere end 2500 år f.Kr.: "Din mad skal være din medicin" og følgende "Alt sygdom starter i tarmene". Tarmvæggen er af natur gennemtrængelig, således at nærringsstoffer og forureningspartikler, sprøjtegifte m.m., i form af små molekyler, kan optage og bringes fra tarmen over i kroppen (surt blod) og bringes ud til det syge sted og give smerter, d.v.s. fra det yfre til det indre miljø!!.......Det er her, at stofskifteproblemet typisk starter i tarmen (fordøjelsen) og ødelægger den mad vi netop har gavn af. Forstoppele af afføringen er den mest sygdomsfremkaldende og kommer vi ikke af med affaldsprodukterne, kan det føre til alvorlige sygdomme som f.eks. kræft, betændelsesagtige ravage i kroppen, betydelige infektioner i kroppen, bakterier og virus.

Sammenhæng mellem kød, hormoner og kræft!!....

14.11 - 2006

Unge kvinder, som jævnligt spiser rødt kød, ser ud til at have en højere risiko for at få brystkræft, viser en amerikansk undersøgelse. Det skriver den Svenske Avis Aftenposten.
Undersøgelsen. som mere end 90.000 kvinder har medvirket i, tyder på, at jo mere rødt kød kvinder spiser i 20ère 30ère og 40èrne, jo større risiko har de for at hormonerne (østrogener), i løbet af de næste 12 år.

Kvinderne, som spiste meget rødt kød, viste sig at have dobbelt så stor risiko for at få kræft, som de, der sjældent spiste rødt kød.
Hvad sammenhængen mellem rødt og brystkræft er, er endnu ukendt, men nye tal viser at andre cancerpatienter skal holde sig væk fra rødt kød!!....
 

Men folk undrede sig og sagde:

Men folk undrede sig og sagde: "Hvem er dog Jesus, siden både storm og sø adlyder ham?" Da han var kommet over til den anden bred, til gadarenes egn, kom to besatte ham i møde; de kom ud af gravhulerne dèr og var meget farlige (angrebet af smitsom sygdom), så ingen kunne komme forbi ad denvej. Og se, de gav sig til at råbe og sagde: "Lad os i fred, du Guds Søn! Er du kommen for at pine os før tiden?" Nu gik der et godt stykke fra dem en stor flok svin på græs. Og de onde ånder (sygdom og smerte) bad ham og sagde: "Hvis du uddriver os, så send os i svineflokken." Og Jesus sagde til dem: "Gå!" Så fo`r de ud og fo`r i svinene; og se, hele svineflokken styrtede sig ud over skrænten ned i søen og omkom i bølgerne, Men svinehyrderne flygtede og kom ind i byen og fortalte det hele, også det om de besatte. Og se, hele byen gik ud for at møde Jesus; og da de så ham, bad de ham gå bort fra deres enemærker. Matt.8,27-34 ; Ap.G.16,39.

Hormonkød nej tak!!.....

Brugsen efter denne omtale: Stop for danske svin til os. Nu vil brugsen heller ikke sælge det danske svin mere (1978).
FDB (Coop) er i gang med at fremstille sit eget svin lige som Irma koncernen og alle de slagtere, der er gået over til Antonius-grisen.

Brugsen efter denne omtale: Stop for danske svin til os. Nu vil brugsen heller ikke sælge det danske svin mere (1978).
FDB (Coop) er i gang med at fremstille sit eget svin lige som Irma koncernen og alle de slagtere, der er gået over til Antonius-grisen.

Radiodoktoren, sundhedskonsulent, læge Vagn-Hansen og hans hustru, sygeplejeske Joan Vagn-Hansens hjemmeside, hvor du kan søge endnu mere oplysning om sundhed og sygdom:

Sundhed er en tilstand af svulmende livskraft, livslyst og livsglæde, med alle livsforretninger i usvækket virksomhed. Velbefindende (Videnskabernes Selskabs Ordbog. 1848).

Sundhed er at have det godt med: Sin krop, Sit sind, Sine medmennesker, sit miljø, sit arbejde, sin sjæl - på trods af modgang, kriser, tab, sorg, sygdom, smerter, uretfærdig behandling. Sygdom kommer; indbefattet psykiske, når vores bærekraft ikke kan klare de belastninger, vi bliver udsat for i dagligdagen. Vi skal have hjælp fra vores medmennesker til at komme på fode igen, finde årsagen hvis den ikke er fundet, gøre noget ved den, så den forsvinder eller bliver til at leve med.

Nogle mennesker har, på grund af dårlig opvækst, dårlige sociale forhold og begrænsede evner til at lære og bruge det, det, de lærer, har brug for hjælp fra os andre. Hjælp derfor dine medmennesker på benene igen, hvis de ikke selv kan rejse sig ved det træ, de faldt ved. "DIN NABOS SUNDHED ER OGSÅ DIT ANSVAR"! Vi er hinandens sundhed.

Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. For at få et godt liv er det vigtigt at kunne se det gode i det dårlige, det lyse i det mørke, det positive i det negative (dualisme). Vi må hjælpe hinanden med dette.

Sygdom skal sættes på plads, så den ikke kommer i vejen for et godt liv. Kan du lære det, kan du sagtens være sund, selvom du ikke er helt rask. De tre store læger er Vorherre, tiden og naturen. Det er dem, du skal lære af og støtte dig til.

Esajas 53 ff.

Planlæg ordentlig og vær så, hvor du er, med din fulde opmærksomhed (forstand). Så får du al den tid, du har brug for. Livet er ikke i går eller i morgen - det er her og nu.

Kilde: Læge Carsten Vagn-Hansens hjemmeside 13-07 - 2006/2011

Mælkefedt har en kunstig virkning på kolesterol

27. juni 2011.

Da jeg for ca. 30 år siden læste denne artikel, bliver den vidrebragt igen: Det kendte tyske lægetidsskrift "Erfahrungsheilkunde" bringer i et af sine numre en meget interesant artikel af professor, dr. med Ludvig Prokop ved Østerrisk Institut for Sportsmedicin, om mælkefedts enorme betydning. Der er nemlig ikke akkurat "det" vi læser i helseblade herhjemme? Mælkefedt, har professoren fundet ud af, er en væsentlig faktor når det gælder at holde sig frisk og i form, og det har en gunstig indvirkning på kolesterolspejlet, og ikke det modsatte, som synes at være almindelig opfatning her hjemme i 50 år?

Professor Prokop skriver: - Ved siden af æggehviden er det frem for alt mælkefedtet som indtar en særplads når det gælder at holde organismen i form. Akkurat som bestemte aminosyrer (proteiner) er også bestemte fedtsorter absolut en nødvendig bestanddel af ernæringen. De oxigene essentielle (livsvigtige) fedtsyrer må ikke mangle i kostindholdet, hævder Prokop videre. - Disse fedtsyrer er bærbare af de fedtopløselige vitaminer, og en for lav tilførsel af fedt udløser avitaminoser eller hypovitaminoser når det gælder vitaminerne A, D, E og K.

Videre hævder professor Prokop at de fleste flerumættede fedtsyre har en gunstig virkning på kolesterolspejlet: tilførelsen af mælkefedt sænker kolesterolindholdet i blodet.
Professoren kommer ind på forsøg han har gjort med idrætsfolk, hvor disse ved siden af sit sædvanlige kost fik ½ l mælk 120 g gede-ost, 160 g knækbrød og 100 mg C-vitamin. Allerede efter 6 dage var kolesterolspejlet sunket fra 193% mg til 151 mg %.

Professor Prokop er ikke den eneste vi kender som hævder dette, den kendte tyske læge og ernæringsforsker, dr. Max Otto Bruker, som ved sine diætter har forsket dette i 40 år, er af samme mening. Og Otto Bruker har specieliseret sig på kroniske sygdomme, for eksempel revmatisme.
Vi forsøgte såvidt at forelægge professor Prokops udtalelse for Norum før bladet gik i trykken. Professor Norum stilte sig meget skeptisk til en udtalelse og mente den ikke kunne være rigtig. Det skal samtidig siges at professor Norum ønskede at studere sagen nærmere før han udtalte sig sikker. Det skal han få lov til, sagde Prokop. Men hans umiddelbare reaktion var meget skeptisk indtil det modsatte er bevist.

Kilde: Lægetidsskriftet Erfahrungsheilkunde

Jeg har altid syntes, at det er synd for børn, hvis forældre der ikke køber økologisk sødmælk som indeholder langt flere vitaminer, livsvigtige fedtstoffer og mineraler i forhold til discaunt mælk; minimælk, letmælk, skummetmælk som kan købes til spotpriser på børnenes sundhed og bekostning!!......Hvis man sætter 4 glas mælk foran dem af forskellige slags, vælger børnene det glas som indeholder økologisk mælk?

Jeg har altid syntes, at det er synd for børn, hvis forældre der ikke køber økologisk sødmælk som indeholder langt flere vitaminer, livsvigtige fedtstoffer og mineraler i forhold til discaunt mælk; minimælk, letmælk, skummetmælk som kan købes til spotpriser på børnenes sundhed og bekostning!!......Hvis man sætter 4 glas mælk foran dem af forskellige slags, vælger børnene det glas som indeholder økologisk mælk?

Tryk på linket: Aktuel nyhed!

Pas på grisene de er lumske hunde?

Grise går til angreb og bed et menneske ihjel

Kilde: Landbrugsavisen
onsdag d. 3. oktober 2012.

Indenfor kort tid har grise både dræbt mennesker i USA og Rumænien

For få dage siden blev det rapporteret, at en ældre landmand fra Oregon i USA blev ædt af sine grise.

Nu kommer en lignende historie fra Rumænien, hvor en grisebesætning gnavede i landmandskonen så voldsomt, at hun døde af sine kvæstelser på hospitalet.

Ekstra Bladet citerer britiske The Sun for, at manden fandt konen ilde tilredt i grisestalden. Han siger nu, at han er færdig som svineproducent. "Jeg vil aldrig beskæftige mig med den slags dyr igen", siger han

3.000 fugle faldt døde ned fra himlen nytårsaften inden kl.24.00 2010

🤩 25-06-2011

Dødsårsag muligvis opklaret

Fuldstændig uventet styrtede over 3.000 fugle pludselig døde til jorden nytårsaften inden kl.24.00 2010 i den amerikanske stat Arkanas. Øjenvidner fortæller, at fuglene fløj meget lavt, muligvis på grund af nytårsraketter og begyndte at opføre sig fuldstændig sindsygt ved at flyve ind i hinanden og mod jorden.
Fyrværkeri på nattehimlen kan være en mulig forklaring på det mystiske massedødsfald, siger forsker og ontologer. Mange amerikanske forsker føler sig langt fra sikre på, at det er den endelige sandhed om fuglestyrtet i byen Beebe i Staten Arkanas i USA.
Undertegnede klimatolog G.I. Nielsen www.VitaNyhed.dk som i 35 år har forsket i tungmetallers virkning og dens indflydelse på mennersker, planter og dyrelivet er overbevist om, at fuglestyrtet med døden til følge skyldes forurening. Nytårskrudt, specielt raketter indeholder næsten udelukkende tungmetaller i stor stil, og hver gang man på nattehimlen ser et strålefarvende lysglimt og knald, udløses det af et tungmetal f.eks. kobber, zink, alumilium, silicium o.s.v., idet hver farve har sit indhold af metaller. Der spredes derfor hvert år, en milliard tons af tungmetaller direkte mod jorden som en af de værste forureninger. Under fuglenes flyvetur om natten, bliver deres orintering og kordinering med nattehimlen forstyret, samtidig ophobes tungmetaller i stor stil i kroppen og forgifter fuglenes luftveje og nervesystem? Under Koldingkatastrofen blev tonsvis af jord forurenet i stor afstand, uden at miljømyndighederne underrette befolkningen!!....Jeg syntes som klimatolog, at det helt uforsvarligt af myndighederne, at befolkningen i nærheden af fyrværkerifabrikken i Kolding flyttede tilbage til deres huse og omgivelser, hvis jord er stærkt forurenet. Det er jo selvfølgelig min holdning og ikke de ansvarlige myndigheder, heriblandt Miljøstyrelsen. Har nogen overhovedet tænkt på grundvandet, marker i nærheden som er blevet alvorligt forurenet med tungmetaller. Den voldsomme eksplotion, fyrværkeri med tungmetaller blev spredt med vind og vejr over et stort område? Hvor meget siver ned til de dybe vandboringer og hvor forurenet vil drikkevandet ikke være om 10, 20 og 50 år?

Kilde: Klimatolog G.I. Nielsen www.VitaNyhed.dk

Villakvater i Seet Kolding efter fyrværkerikatastrofen.

Villakvater i Seet Kolding efter fyrværkerikatastrofen.