Er mælk strengt forbudt for allergiker?

Betyder mælk sundhed for børn?Trætte og ukoncentreret børn bliver tit bedt om at tage sig sammen og gå tidlig i seng. Men nogle af disse trætte børn kan ikke gøre for det. De bliver nemlig trætte af det de spiser og drikker. De er intolerant overfor f.eks. mad med mælk og mælkeprodukter i.

I en undersøgelse der blev offentliggjort i Ugeskrift for læger i 1977, og som jeg har gemt i mit arkiv fra dengang afslører følgende: Ud af 82 drenge og piger der fik blodmangel, skyldes umådeholdende mælkedrikkeri. Børnene drak en liter mælk eller mere om dagen. Hovedparten af børnene blev passet af deres mødre. Kun fem blev passet af fremmede, og der var kun en i børnehave. En forskning støtter teorien om, at mødrene ville bevare børnene på "baby-stadiet". De har nødigt ville give børnene fra sig, mener lægerne. I Ugeskrift for læger står der, at der må foreligge en form for umodenhed hos forældrene, når de ikke imødekommer barnets voksende krav.

Mødrene var dårligt begavede!!...

I 12 tilfælde var der særlige bemærkninger om forældrene i journalerne. Fire mødre blev beskrevet som dårligt begavede, i to tilfælde forelå der alvorlig psykisk afvigelse hos en af forældrene, og i fire tilfælde var moderen beskrevet som primitiv, enten med et dårligt forhold til barnet med blodmangel, eller over pylret.
Men alt i alt var det dog kun få af de fejlernærede børn, der kom fra dårlige sociale kår. Der var f.eks. også børn af læger og sygeplejer.
"Det er svært at give en bestemt forklaring på det store "mælkedrikkeri".  "Det kan også skyldes forældrenes uvidenhed om, at ensidig mælkekost er skadeligt for barnet".
Vælling er blevet erstattet af alle mulige mælkeprodukter: ymer, yoghurt, syrnet mælk, men selvom forældrene tror det er sundt, er det ikke tilstrækkelig kost. Det har alt for lavt indhold af jern, hvilket er årsag til jern- og blodmangel. Hvis et barn skulle dække sit behov for jern gennem mælk, skal man drikke mindst seks liter om dagen.
Journalrapporten understreger, hvor vigtigt det er at ændre barnets kost i fire-fem måneders alderen, så det får mere fast føde. Hvis det ikke sker, går der ikke lang tid før der opstår spiseproblemer, ernæringsskader eller for den sags skyld intolerant med allergiske problemer?

Hvert år dør tusinde af børn og voksne af homogeniserede og pasteuriseret mælk

Mælkeproteinet påvirkes af varme

Når mælken på mejeriet får en mild varmebehandling i et særligt apparat fra 72-73`C i løbet af få sekunder, ændres dens allergifremkaldende virkning for børns vedkommende. I sammenligning med denne beskyttelse for sygdomme, bl.a. musetyfus ved højpastausering, mister den en del af vitaminerne B1, B12, og C- med 10-20% foruden en stor del af lysin, et meget vigtigt aminosyre, der spiller en afgørende rolle i omsætningen af fedt, skelet væsken og danner 12% af vores bindevæv. En specielt faktor mod herpes og et forbedret immunforsvar. Lysin ødelægges under opvarmning 
Det vigtigste argument imod at opvarme fødevarer er måske det faktum, at varmegrader over legemstemperaturen 37 grader ødelægger fødens enzymer?

Proteiner

Når proteinmolekyler opvarmes, gennemgår de en kemisk forandring og bliver derved, i de fleste tilfælde, sværere at fordøje. Efter opvarmningen ændrer proteinmolekyler sig, så der er større mulighed for, at de forrådner i fordøjelseskanalen, især for kød og mælks vedkommende. En proces, der igennem årerne kan føre til alvorlige forstyrrelser i organismen.
Jeg læste engang en bog om enzymer, at der er ikke noget som går i forrådnelse, men gæring. Ordet gæring stammer fra græsk "ferment" d.v.s. enzymatisk proces hvorved stoffer, ofte af organisk oprindelse til andre foregår ved gæring. Når vi dør taler Bibelen om forrådnelse (Ap.G.2,25-28), men faktisk sker der en kemisk proces "gæring" ligesom i naturens kredsløb, når alt går i forrådnelse, og det er netop her på denne måde, at vi bliver syge!!....

Enzymer

Livsvigtige enzymer dannes i alle levende organismer ved gæring og fremskynder kemiske reaktioner f.eks. sammen med hormoner, vitaminer og spormineraler. Uden enzymer kan kroppen ikke udføre de mange tusinde kemiske processer bl.a. den proces, som vi kalder fordøjelsen.
Enzymerne (gæring) er tæt forbundet med livsprocesserne, hvilket man har kendt i mange tusinde år ifølge Bibelen. Med andre ord, planternes "livskraft" dør, når den opvarmes. Enzymerne i frugt- og grønt spiller derfor en vigtig rolle i plantecellernes stofskifte-processer.
Menneskeorganismen danner sine egne enzymer. Når vi spiser passende mængder af rå fødevare, vil cellerne lettere kunne danne de nødvendige enzymer, vi har behov for.
Når kroppen skal tilpasses kogt, enzym fattig mad, mælk og kød, foregår det altid på bekostning af vitalitet.
Når vor føde er vital (rå og frisk), vil vor krop også blive mere vital af energi!!...

Nu kan alle tåle at drikke mælk - næsten da?

Problem for børn og voksne
- mælken er jo ødelagt!!....

Kilde: af G.I.N, religionsforsker, klimatolog og økolog siden 1976

Problemet for de mennesker, der får maveproblemer, allergi m.m., når de drikker mælk, skyldes ofte, at deres organisme ikke kan nedbryde mælkesukkeret (laktosen), og resultatet kan være f.eks. allergiske reaktioner, ubehag, eksem, diarre, kolik, opkastning, snue og eksem.
Nogle kan ikke tåle mælkens proteiner, som de er allergiske overfor, andre mælkens indhold af mælkesukker, fordi de mangler de fordøjelsesvæsker, der skal nedbryde mælkesukkeret i tarmen. De får derfor dårlig mave og diarrè, når de drikker større mængder mælk. Man siger, at de har mælkesukker-intolerant.
En ny teknik har nu gjort det muligt på forhånd at omdanne laktosen til andre sukkerstoffer - glykose og galaktose - nøjagtig som organismen selv ville have gjort det, hvis den produceres tilstrækkeligt med enzymet laktose. Det tilsættes under aftapningen, og derved nedbrydes minimum 80% af mælkesukkeret?
Når næsten al laktosen er omdannet, kan de "såkaldte intolerante" mennesker i en vis grad optage de proteiner, kalorier, vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer, der er tilbage som mælken indeholder.

Problem som voksne?

Børn producerer normalt så meget af laktase enzymet, at de uden problemer omdanner blodsukker. Der er først, når de bliver "overfodret med mælk eller kødkost" og når de bliver voksne, at deres fordøjelse kan begynde at slå knuder, når de drikker mælk ifølge Bibelen Det Ny Testamente?

Undersøgelser har vist, at der er stor forskel på, hvor mange "laktose intolerante", der findes i de forskellige dele af verden.
I Nordeuropa er der langt imellem dem, mens mennesker for eksempel Afrika og Grønland har større problemer med at kapre mælkesukkeret.
Hvorfor, ved eksperterne ikke, men de mener, at det være betinget af de forskellige menneskeracer eller tilpasning.
Mennesker, der lever i landbrugsnationer, skulle med andre ord opretholde evnen til at udnytte mælk, når de bliver voksne.
"Letmælk med lavt mælkesukker" er - som alle andre produkter som f,eks. Matilde produkter - UHT behandlet, altså opvarmet til højere temperaturer end almindelig pasteauriseret mælk, og er dermed langtidsholdbar. Den er en smule sødere end almindeligt letmælk, fordi sukkerstofferne, som laktosen omdannes til, og smager af mere enmd mælkesukkeret. Til gengæld kan næsten alle mennesker nyde den sunde mælk - næsten? Dog vil der stadig være få personer tilbage, der end ikke kan tåle de meget små mængder af mælkesukker, der er tilbage. De tilrådes at kontakte deres læge og få det undersøgt!!..

Atter engang....noget vigtigt om mælk.

Allerede i 1975 skrev en fremtrædende Schweizsk læge en advarsel mod at drikke homogeniseret mælk, idet fedtpartiklerne i den normale mælk lige fra koen, ikke-homoganiserede mælk ikke kan trænge gennem vor tarmvæg, uden først at være blevet fordøjet, via enzymet laktase. Han mente, at det var årsag til megen lidelse, heriblandt intolerens.  

Mælk er sundt. Sæt pilen (musen) på billedet og tryk, så kan du læse teksten!

Drikke du mælk hver dag, mindsker du risikoen for at dø af eksempelvis hjertekarsygdomme med op til 15-20 procent. Det er konklusionen på en undersøgelse fra universitetet i Reading og Cardiff.
Mælk har ellers flere gange været beskyldt for at have en dårlig effekt på menneskers sundhed, men forskertemaet har gennemgået data fra 324 studier og konkluderet at mælken ikke forårsager sygdomme, men i stedet spiller en afgørende rolle for overlevelsen i vestlige lande, og et øget indtag af mælk hos befolkningen vil reducere sundhedsudgifterne betydeligt, da det vil føre til færre kroniske sygdomme. Samtidig viser et EU-forskningsprojekt, at økologisk mælk indeholder langt flere vitaminer og sunde fedtsyrer end mælk fra ikke økologiske køer.

Kilde: University of Reading, www.rdg.ac.uk, www.økologi.dk

100 års debat om fremtidens mælk og embalage.

Frisk mælk -
er køleskab overflødigt?


MÆLK, DER KAN holde sig uden at skulle i køleskab, kommer formentlig i forretningerne i løbet af få år, skrev pressen for mange år siden. To amerikanske forskere har fundet frem til en metode, der gør det muligt at sterilisere mælk fuldstændigt, uden at den kommer til at smage væmmeligt.

I dag pasteuriserer vi mælk ved at varme den voldsomt op i meget kort tid. Den høje temperatur dræber de fleste bakterier. Der er dog stadig bakterier tilbage og derfor skal mælken i køleskab for at kunne holde sig. Hvis man varmer mælken så meget op, at alle bakterierne dør, kommer den til at smage "kogt", og det kan de færreste lide.

DE TO FORSKERE fandt i 1967 ud af, at mælkens friske smag hænger sammen med et bestemt enzym laktase, der findes i den. Forskerne har udviklet en metode, hvorefter man kan sterilisere mælken fuldstændig, så alle bakterierne bliver dræbt foruden, at vitaminer og mineralerne er blevet fuldstændig beskadiget. Bagefter fjernes den "kogte" smag ved, at mælken passerer nogle glaskugler, der indeholder enzymet. Mælken smager frisk og kan holde sig uden at komme i køleskab, hvilket også sker med UTH behandlet mælk.

Velkommen til vores hjemmeside