Den Spanske Syge 1918-1919?

Allerede i 1999 ca. 80 år efter den Spanske Syge, skrev Sund & rask nr. 1 JANUAR 1999 om "Dødens virus og livets urter", som er mere aktuelt end nogen sinde efter verden er blevet ramt af corona virus "covid-19"?

Byens fædre lyttede faktisk til dem

Har vi mennesker undervejs gennem disse grumme fremtidsperspektiver helt glemt, hvor vi begyndte livet her på jorden? Hvad skete der med indianske medicinmænd og deres kultur og initativ? Jo, byens fædre lyttede faktisk til dem. Og den ydmyge urt solhat, som de havde gjort opmærksom på, blev faktisk med stort held brugt i bekæmpelse af den frygtede dræbervirus. San Francisco slap i sammenligning med andre amerikanske byer relativt midt gennem de skæbnesvangre år 1918-19 under den "Spanske Syge". Urten i dag, indianerne brugte, er i dag nærmest overset af læger og den almene befolkning. Men den var heller ikke den eneste indianerne kunne tilbyde. Amerikas urbefolkning ejede faktisk et helt skatkammer af immunstimulerende plantemidler.

Som for eksempel en i vore dage langt mere kendt indianerurt - Purpur Solhat - som dr. Alfred Vogel fra Schweiz modtog og lærte at kende fra den indianske Siouxhøvding Sorte Ørn. Urten  - og talrige andre fra indianernes farmakupe - har mange egenskaber til fælles, først og fremmest evnen til at styrke og stimulere immunsystemet.

Der er altid nogle patienter, der overlever selv en dræbervirusepedimi. Måske har de en medfødt immunstyrke, måske er de heldige? Men snarest og mest sandsynligt har de været i stand til at styrke deres immunforsvar med god ernæring (vegetarkost) og andre midler (antioxidanter). Den indianske urt (solhat), der hjalp San Franciscos borger, viste klart, atfor mange et lille initativ blive forskellen mellem liv og død.

Vi er mange, der under en influenzakatastrofe ikke får lov til at komme med i vaccinekøen eller ikke får tid til at vente på en plads der.

Med det lille urteinitiativ kan vi heldigvis selv tage. Og det bør vi selvfølgelig gøre ganske regelmæssigt og forebyggende.

Husk! En dræbervirus kan i vore moderne transportverden omfatte kloden indenfor 4 døgn. Der er ikke meget ventetid, slutter historien og artiklen med!!....

Tryk på linket: Den Spanske Syge