En verden springfyldt af pesticider

22 skolebørn døde efter at have indtaget forgiftet skolemad i Indien.
Kilde: BBC
Pesticider eller giftester i grøntsager, linser, ris og spiseolie mistænkes for at være årsagen.

Ifølge avisen The Times of India var elleve skolebørn forgiftet og allerede erklæret døde ved ankomsten til sygehuset. En af lægerne på hospitalet i Patna, hvor de andre 24 skolebørn er indlagt, mener at det kan have været brugt dårlig madolie under tilberedningen til skolefrokosten på en skole i landsbyen Marakh rapporterede BBC tirsdag d. 17. juli 2013.
Menùen lød på ris, sojabønner og kartofler i karry, i et land hvor 71 millioner mennesker lever af vegetarmad i Indien. Men noget må være gået galt. Det der ellers skulle være et sundt gratis måltid, viste sig at være dræbende for 22 skolebørn, og har gjort 24 andre alvorligt syge. I øjeblikket undersøger myndighederne nu, hvordan skolebørnenes mad blev forgiftet. Historien er fra den indiske provins Bihar, som er kendt for, at være meget fattig. Den gratis mad er en del af et projekt, som giver mad til over 120 millioner indiske børn.
Ifølge The Associated Press rapporterer, at årsagen kan have været, at fødevarerne ikke var tilstrækkeligt vasket før de blev kogt.
Efter flere børn begyndte at kaste op, besluttede de ansatte på skolen for at tjekke madforsyningen, som bestod af linser, sojabønner og kartofler, mens forstanderen flygtede. Staten Masrakh er et af de fattigste folkerige i Indien.
Børnene på skolen havde modtaget gratis mad af Indiens Mid-Day-Meal SCEM, der er et initiativ til at få flere børn til at gå i skole. Programmet deler gratis mad du til 120 millioner børn i hele landet, men BBC skriver, at de ofte kæmper med hygiejne og maden blev tilberedt på den lokale i skolekøkkenet.

Så du TV-udsendelsen:
"En verden af discaunt"
Søndag d.17-07-2013 kl.23-00.00 på DR2?
Længere nede på siden kan du læse mere om udsendelsen

Discauntvare springfyldt med kemikalier og giftstoffer!!...

I dag har 99% af dem som kalder sig kristne, tabt deres smagsløg og er blevet åndeligt forgiftet?

Bibelen Det Nye Testamente fortæller:

De har svært ved at skelne mellem godt og ondt og kan ikke se en sammenhæng mellem discaunt og kvalitet? I stedet for at leve i en giftfri økologisk verden som bibelen anbefaler, vælger de fleste hellere at bruge penge på dyre huse, biler, charterrejser, nyt køkken, fine julegaver o.s.v., frem for at købe ordentlige giftfri mad til deres børn, fri for rester af kemikalier o.m.a.

Herom har vi meget at sige, og det
er svært at forklare, da I er blevet

sløve til at høre.
Thi skønt I efter en tid, der er gået,
burde kunne være lærere for andre,
trænger I til, at man på ny skal lære
jer de første begyndelsesgrunde i
Guds ord; og det er kommet så vidt
med jer, at I trænger til mælk og 
ikke til fast føde.
Thi enhver, der endu får mælk,
forstår ikke rigtig tale, da han endnu
kun er spæd; men den faste føde er
for de fuldvoksne, for dem, som
gennem brugen har fået sanserne
opøvet til at skelne mellem godt og
ondt.
Hebr.5,11-14 ; 1 Kor.3,1-3 ; 1 Pet.2,2.
1 Kor.14,20-25.

"En verden af discaunt"
- blev vist Søndag d.17.07-2013 kl.23.00-00.00 på DR2

(Nos vies discaunt). Fransk dokumentarfilm fra 2012. I mange år er købekraften vokset konstant, og for stadigt at få opfyldt vores behov og sikre, at økonomien forsat vokser, er vi nødt til at forbruge mere og mere. Discaunt er blevet det nye sort. Vi elsker at købe billigt (uanset kvalitet), men tænker ikke over, at vi dermed er med til at nedbryde vores egne sundhed og samfund (overalt), så vi ødelægge både vores arbejdspladser og miljøet. Kan vi blive ved med at gøre alting billigere og billigere i en uendelighed, og hvad kommer det til at betyde for os - og for resten af verden?
Kilde: DR2

Kommentar til udsendelsen
Af økolog og livsstilsekspert
G.I.N. indehaver af denne hjemmeside
www.vitanyhed.dk

I udsendelsen bliver der vist klip af de store discauntkæder Aldi og Lidel, og hvordan personalet eller ansatte må arbejde røven ud af bukserne til så usle lønninger, at de dårlig nok kan brødføde sig selv i de Baltiske lande, Polen, Tyskland o.s.v. Aldi der ejes af to brødre har til sammen tjent lige så stor en formue som computergiganten Bill Gate? Hele deres forretningssystem er bygget op på den simpele måde "to måneders kredit" hos alle leverandører? Discauntbutikkerne kan ikke engang nå at følge med ved at betale deres regninger, før de har tjent to gange så meget i omsætning på rekordtid - kredit?
Hver gang du lægger 100 kroner i supermarkedets kasse ved at købe discauntvarer, så får leverandørerne ikke deres penge før to måneder efter varerne er solgt? På den måde tjener discauntbutikkerne hurtigt deres kæmpe formuer, baseret på lånte penge. Den samme fremgangsmåde bruger Netto og Føtex også i Danmark. Hele butikslageret er varer på lånte penge og samtidig med at de også låner dine momspenge, når du har betalt varerne? På den måde bliver politikkerne og Staten snydt for afgifter som f.eks. moms, der bliver rykket op til tre måneder, idet forretninger kan nå at købe endnu flere varer, en rullende kreditværdighed på statens bekostning? Den samme fremgangsmåde bruger de billige flyselskaber også, idet lufthavns flypersonalet først får deres lønseddel udregnet, når flyet er i luften. Der er nemlig ingen løn til flypersonalet, der arbejder gratis for at tjekke om flysæderne er helt i orden, idet den rutinemæssige gennemgang skal ske over en gratis og meget kort periode inden flyet letter d.v.s. ingen udbetalt løn!!....Alt service på disse billige flysafgange er sparet væk, hvilket går ud over flypassagernes sikkerhed og de store flyselskaber som S.A.S., der næsten var ved at gå konkurs.

Siden 2. Verdenskrig har store multinationale selskaber fået op til  to måneders nærmest gratis kassekredit hos leverandørerne, hvorimod de små fabrikker og butiks handlende skulle betale deres varer med det samme, før de fik udleveret varerne?
Overalt i Balkanlandene, Polen, Tyskland o.s.v., har discauntbutikkerne gjort deres indtog, idet de har smadret de små butikshandlende så de må dreje nøglen om? På nært hold ligner det danske tilstande, idet der alene herhjemme siden 2. Verdenskrig er lukket 2000 FDB og Coop landsby - Brugser. Jeg kender det selv fra 1980-84, hvor min kone og jeg havde en lille forretning i Valby, idet vi dårlig nok kunne konkurere med Netto`s billige discaunt slik, chokolade, sodavand, øl o.s.v. og måtte forære det væk til stamkunder. Alene på den fire kilometer strækning Vigerslevvej i Valby - København, hvor min far havde bagerforretning fra 1963-66, er der siden lukket ikke mindre end 50-60 småbutikker og forretningshandlende til fordel for discauntbutikkernes - Enevælde?
I dokumentarfilmen ser man en stor mega svinefarm i Rumænien med flere af verdens største gylletanke, hvor kæmpe arealer blev oversprøjtet med gylle og sprøjtegifte, der sivede ned i de nærliggende beboers brønde, så de blev forurenet. Grissefarmen producerede billig discauntkød til supermarkeder for at holde kunkurenternes priser nede? På de nærliggende ejendomme langt fra gylletankene, skulle man bore mindst 35 meter ned for at finde til dels rent vand, uden at finde svinelort fra markerne m.m.!!....


Danske varer forsvinder fra Nettos hylder?
Kilde: Metro Xpress 8. jan. 2013

Der kommer færre danske og flere polske, svenske og tyske varer i de danske Netto-butikker.
Discaunt-kæden vil til at købe større og billigere ind, og det kommer til at gå ud over de mindre, danske leverandører, der ikke kan matche udenlandske priser. Det skriver www.business.dk
Administrerende direktør i Netto, claus-Juel Jensen, fortæller, at man vil forsøge at købe billigere vare af alle slags.
"Beslutningen gælder alle de varer, som man kan transportere i en lastbil i 12-14 timer, og det kan man jo med hele vores sortiment. Også fersk fisk, "siger han til business.dk.
Det er konkurancen fra store, internationale kæder som Lidl og Aldi, der tvinger Netto til at kigge, hvor der kan spares. Og det kommer altså formentlig til at gå ud over de mindre danske leverandører (arbejdspladser), der ikke har mulighed for at tilbyde samme lave priser som eksempel deres polske konkuranter.
"Med øget konkurance  fra udlandet bliver det danske omkostningsniveau og afgifter skal vi jo stadig slås med, "siger Niels Jensen, direktør i dagligvareleverandøernes forening til business.dk
Kilde: Twitter.com/MetroXpress

Politikkernes manglende indsigt?

Den forrige statsminister Lars Lykke Rasmussen vil have mere konkurance, men glemmer helt at konkurance går du over kvaliteten, der tydeligt kan ses i vores fødevare f.eks, råddent kød, giftig frugt og grøntsager? 
I stedet delte Lars Lykke og hans regering milliarder af kroner ud til mellemindkomster, der satte pengene i spyfluen og til de velhavende bankdirektører, der næsten kørte Danmark i sænk, tæt på falittens rand med arbejdsløshed til følge? Mere end 10 banker har måtte lukke og mange småaktionærer, heriblandt selvstændige, handlende, landmænd, fisker o.s.v. midstede deres opsparede penge til alderdommen?
  
Bliver du snydt med sommerens billige discaunt kold "skål"?

Hvem elsker ikke koldskål om sommeren? I årevis har jeg spist koldskål, men er blev allergisk overfor færdiglavet "discaunt" koldskål og hvorfor? Fordi man putter kemisk "ethyl" vanilliearoma i koldskålen, der er fem gange så kraftig i smag som de almindelige af sorte naturlige vanillistænger? Det samme gælder for kager, slik, chokolade, is, grød i alle afskygninger med den kunstig vanillie aroma, der ødelægger vores slimhinder i munden og mavetarmsystemet. Overalt i vores hverdag bliver vi bombarderet med kunstige farve og tilsætningsstoffer som ødelægger vores helbred og immunsystemet. Denne Satan som bibelen kalder Djævlen, er nemlig sluppet løs? I dag har vi lægerne og Levnedsmiddelkontrolen til at passe på os, men hvornår stopper de dette vanvid med kemiske sprøjtegifte og tilsætningsstoffer i vores billige discauntmad?
Kilde: Af økolog, klimatolog og livsstilsekspert G.I.N. indehaver af denne hjemmeside www.VitaNyhed.dk  

Pesticider i frugt og grønt gør dit barn dummere og din sæd dårligere

Discaunt?

SÅ KLAMT ER DIT FRUGT OG GRØNT
Professor Ulla Hass fra DTU Fødevareinstitut, siger til Ekstrabladet:

Kemi overalt

Det er især frugt og grønt fra udlandet, der indeholder rester af gift, og ofte kan der være tale om en række forskellige typer pesticider af sprøjtegifte i samme produkt. For eksempel har man fundet en bakke vindruer med 13 forskellige rester af pesticider i.
- I vores forsøg så vi en effekt, når man gav en kombination af fem forskellige pesticider i små doser. For eksempel så vi, at der kom misdannelser på rotternes kønsorganer, og fødslen blev forsinket hos drægtige hunrotter. Det kan i sig selv give anledning til bekømring- og dertil kommer, at der jo er mange andre hormonforstyrende stoffer end pesticider i den her verden, siger professor Ulla Hass fra DTU Fødevareinstitut. Og det bekymrer forskerne på området. Flere og flere studier tyder nemlig på, at pesticiderester i selv små mængder under de tilladte grænseværdier (Fødevarestyrelsen) kan påvirke nervesystemet og have en hormonforstyrende effekt.
- Nogle af pesticiderne indeholder stoffer, som er nervegifte ved selv meget, meget lave koncentrationer. De påvirker især fostre og små børn, og kan betyde, at en hel generation af børn får en smule sværere ved at huske eller klare sig i skolen. Derfor synes vi, at det er bekymrende, at danske børn er eksponeret for det her, siger lektor i miljømedicin på Syddansk Universitet Helle Raun Andersen. Hun fortæller, at vi muligvis udsætter os selv og vores børn for en stor risiko, selv om grænseværdierne ikke er overskredet (Fødevarestyrelsen)?
- Problemet er, at man i dag vuderer stofferne èt ad gangen, når man skal fastsætte grænseværdierne (Miljøstyrelsen). Samtidig tager man ikke højde for alle de effekter, som pesticiderne kan have - og blant andet derfor er grænseværdierne for de her stoffer muligvis sat for højt.

Ekstrabladet

Ekstrabladet "tør hvor andre tier" d. 10. juli 2013: Dine grøntsager er fulde af giftrester. SPIS ØKOLOGISKE I STEDET.

Den farlige kocktail: Hormonforstyrende stoffer i mad

Hvad er hormoner?

På trods af megen forskning i hormonforstyrende stoffer er det begrænset, hvad vi ved om stoffernes påvirkning af mennesker i de mængder, som vi daglig udsættes for?
Hormonforstyrende stoffer gennem den mad vi spiser f.eks. kød m.m. kan påvirke menneskers og dyrs hormonsystemer f.eks, kirtler o.s.v., og derved skade os, vores børn og naturen. Mennesker optager oftes stofferne gennem maden f.eks. pesticider (sprøjtegifte, mikrosopiske rester fra plastik m.m.), men også små mængder gennem huden (tilsætningsstoffer i parfùme, sæbe og kosmetik) og ved indånding (støvpartikler fra maling, tapet, plastikstoffer, tøj o.s.v.).
Udover de industrielt fremstillede kemiske stoffer, der mistænkes for at kunne forstyre hormonbalancen, så udskiller mennesker og dyr naturlige hormoner i kød og blodet (spildevand fra slagterierne), og med urinen f.eks. i landbruget. Disse enheder f.eks. gylleudledning og fra mennesker via spildevandet, ender hovedsageligt i grundvandet på et tidspunkt og i vandløb, hvor de kan påvirke dyr der lever dèr. Det samme gælder for de kunstige hormoner, man udskiller, hvis man spiser svangerskabsforebyggende P-piller!.....Med andre ord så lever vi i en kemisk verden som aldrig før uden kontrol?


Tryk på linket: www.vitanyhed.dk/12158298

Mad uden livskraft på hospitaler, plejehjem, restauranter og Pizzarier.

Har mennesket tabt sine smagsløg mod Covid-19? Kan I virkelig ikke smage det?

Tænk engang at man i dagens Danmark år 2013 kan serverer henkogte ærter og gullerødder i urtesuppen på hospitaler, plejehjem, ældrecenter og restauranter? Mange steder er restaurantmad kogt, bagt eller totalt stegt i stykker for vitaminer og mineraler til den mindste molekylle? Der er ingen næring tilbage, men derimod tungt opløselige stoffer, der ikke er til gavn eller kan fordøjes af svage maver hos børn, syge og ældre mennesker!!.......På mange plejehjem og hospitaler ser det lige så galt ud, idet man serverer mad der til forveksling nærmest ligner hundeæde?
Vi mennesker der er syge skal ikke have henkogt mad som har stået og snurret over ilden i flere timmer, men derimod uforarbejdet rå økologisk frugt og grønt, der er springfyldt med livskraft og energi i form af vitaminer og mineraler. Mad som f.eks. urter der har stået over ilden op til tyve minytter siger sig selv, har allerede mistet alt sin livskraft af A-D-E og U-vitaminer. Mange ansatte i offentlige institutioner er slet ikke dygtige nok til at være økonomer eller kokke, men derimod uegnet personale som ikke forstår at servere og lave ordentlig og sundt mad?

Kilde: G.I.N. søn af skibskok, konditor og bagermester, 
Mønsterbageriet, Vigerslevvej 276 Valby
1963 -1966.

Du er selv skyld i at ødelægge dit immunforsvar mod covid-19?

Danskernes holdning i øjeblikket er den, at de hellere vil have billigt værdiløst næsten råddent mad fra supermarked, der havner i kontainer, ja, istedet for økologi og sundheds rendyrket grøntsager, som opbygger menneskets immunsystem mod covid-19 og den nye engelske variant Delta B-117?

Lorte land!!.... 

I dag er dansk og udenlandsk frugt og grønt nærmest afgået ved døden, når det gælder tilstrækkelig med indhold af smag og livsnødvendige vitaminer og mineraler m.m.. Være og være bliver det fra år til år, når eksperterne i Kræftens Bekæmpelse,  Miljø- og Levnedsmiddelstyrelsen proklamerer og istedet anbefaler danskerne at spise 600 g frugt og grønt om dagen som en sundhedskilde? Istedet er det nærmest blevet værdiløst mad bare det ligger et par dage for længe i køledisken indeholder det skimmelsvampe? Hver andet udenlandsk  frugt og grønt er springfyldt med sprøjtegifte? I Thialandsk grønt (Babymajs) har man for år tilbage fundet sprøjtegifte 80 gange højere end det tilladte!!.....
                                   ____________________

Jeg husker tydelig i min ungdom fra jeg var 16 år i 1963, hvor min far havde købt et fristed eller nærmere betegnet en nedlagt frugtplantage på tre tønder land, hvor to ældre pensionister havde levet i en menneskealder og nu skulle på plejehjem.
Næsten hver weekend var jeg med mine forældre på fristedet for at hjælpe til med plukning af grønne bønner i tre uger, idet min far havde underskrevet en kontraktaftale med Danmarks største Konservesfabrik Beauvis.
På det lille landlige fristed på tre tønder land, fandtes der næsten alle slags frugtertræer, lige fra æbler, pærer, jordbær, hindbær, solbær og ribs i overflod, opbavaret syltet i krukker og spandevis afplukning som vi solgte. Jeg husker tydeligt, at nogle af tingene fra frugtplantagen blev solgt på Københavns Grønttorv i Valby, og at det ikke var enhver som kunne komme igennem portvagten ved Køge Landevej i Valby, hvor det nye Københavns Grøntorv blev bygget i 1960"erne. Det var for mig altid spændende, at komme med min far på Grønttorvet og jeg husker også min mor fortælle om det gamle Grønttorv i København der lå på Israels Plads. Det blev opkaldt efter jøderne, hvor Amagerbønderne solgte deres grøntsager som var fremstillet af menneskelort, der blev hældt ud på markerne dengang i begyndelsen af det 19. årh.

Det bedste ved mine forældres Oase "Guds frugtplantage" var, at alt frugt og grønt "IKKE BLEV SPRØJTET" og smagte lige som de rigtige gode gamle dage i 1950èrne, hvor man brugte hønsemøg eller hestegødning.  Alt sammen blev nemlig gødet med naturlig gødning uden menneskeafføring og det kunne tydeligt smages af den sødeste jordbær i forhold til de sure jordbær man køber i dag, og hvor de første jordbær af udenlandsk herkomst smager sure og som bliver plukket lyserøde og transporteret tusinde kilometer m.m. inden de når discaunt butikkerne. I gamle dage (1960èrne) satte forbrugerne stor pris på den guddommelig gave fra naturens frugter og grønt. Min far og mor skulle køre 60 km fra København hver Weekend til vores oase af guld, idet vi boede i en lille trængt lejlighed på 46 kvadratmeter i en to værelses lejlighed på Frederiksberg.
I dag væmes jeg ved og spise udenlands bær, frugt og grønt, fordi man ikke ved tilstrækkeligt om det bliver vandet med kloarkvand, menneskelort eller inkluderet menneske pis? De fleste grøntsager i dag er af så ringe kvalitet, at det dårlig nok kan bruges til dyrefoder eller hospitalsmad, derfor undgår jeg at købe frugt og grønt i de billige supermarked butikker, vælger hellere butiksgårde i nærheden.?. I dag på Grønttorvet i Valby, slås grosister og grønthandler af udenlandsk herkomst over billig dårlige frugt og grøntsager lige fra Pizzarierejer til discaunt supermarkeder, om de billigste og dårligste produkter og her gælder alle kneb om de billigste indkøbspriser uanset kvalitet? Det hele gælder kun om at tjene hurtige penge, at sælge frugt og grønt, glemmer alt om "kvalitet" og vælger istedet kvantitet med ringe holdbarhed, nogle gange uspiseligt!!...Vi kan bare tage tomater, der aldrig har set skyggen af solens stråler? Den solmodne blodrøde farve fortæller, at tomaten er springfyldt med rigeligt af A og D-vitaminer? I dag er smagen i tomater ofte af så ringe og dårlig kvalitet, at det alene kan smages på købte Pizzariaer og restauranter. De fleste tomater er somregel købt orangerøde, hvilket fortæller, hvilket fortæller at de er har fået tilstrækkelig med sol /er ikke modne. De må ofte ligge i vindueskarmen og blive moden? Ja selv alt det fyld af grønt og som bruges på de forskellige ting på en pizzaria, kan betragtes som tredje klases varere, købt i sidste øjeblik på Grønttorvet inden lukketid om formiddagen kl.10.00? Tager vi f.eks. til Italien, Spanien eller Frankrig, så vil forbrugerne aldrig købe danske tomater eller importerede, fordi de har mistet smagen og ikke indeholder tilstrækkelig med solmodne vitaminer, mineraler, der giver den fuldmodne saftige smag og farvens oprindelige knald røde farve? 
Agurker har det på samme måde, idet de også har mistet smagen, nøjagtig lige som den grønne slatne salathoveder, der næsten er afgået ved døden, blot de ligger i stuevarme!!...Mange udenlandske grøntsager og urter indeholder rester af sprøjtegifte, der ødelægger optagelsen af vores livsvigtige vitaminer, mineraler og enzymer o.s.v., hvilket er det som danner smagen fra  dyrkningsprocessen, bortset fra nogle enkle få vitaminer? Jeg mener vi burde have varedekleration på, hvor mange enheder af vitaminer og mineraler der er i forhold til de økologiske vare, som ofte indeholder over dobbelt så mange vitaminer og mineraler i forhold til sprøjtede afgrøder?


Hvis vi kunne komme dette rådenskab til livs, mangel på smag i vores frugt og grønt, ja så kunne Staten spare milliarder af kroner på hospitalsudgifter og indlæggelser!!...Den danske befolkning trænger nemlig virkelig til en vitaminindsprøjtning, hvilket tydeligt kan ses når kræftpatienter bliver indlagt gennem blodanalyser og som jeg selv har fult op med. Undersøger man patientens blod, mangler de fleste patienter utrolig mange vitaminer og mineraler, altid magnesium, noget lægerne holder hemmeligt eller skjuler for deres patienter!!....Jeg kan nævne, at utrolig mange kræftpatienter foruden magnesium, mangler folinsyre, D-vitamin, B-6 vitamin, B-3 (niacin), B-12 vitamin, cobolt, jern, silicium, kalk, mangan, samt sporstoffer. Alle disse vitaminer og mineraler findes i økologiske produkter i tilstrækkelige mængder, men ikke i sprøjtede afgrøder!!...Allerede i 1930èrne begyndte man at tale, om mennesker fik tilstrækkelig med vitaminer og mineraler i koste? Vores danske naturvidenskabsmand dr. pil Emiel Rasmussen skriver det i bogen "Grundstoffernes stråling", hvordan vitaminer og mineraler bliver ødelagt af kemikalier som han kalder "antagonister" og at fremtidens læger burde lære langt mere om "Sundhed" og disse skadelige ting der findes i vores mad. Når dette kommer frem på et tidspunkt, vil der ske en en revoulition på området, fortæller dr. phil Emiel Rasmussen for næsten 80 år siden!!.....Vejen til et bedre og sundere liv går gennem antioxidanter!!....

Tryk på linket: Antioxidanter