Jod vigtig ved atomulykker

Mange mennesker er i øjeblikket optaget af ulykken på det japanske atomkraftværk Fukushima. Derfor sælger Skanderborg - apotek jodtabletter mod strålefaren p.g.a. Atomkraft katastrofen i Japan. Jodtabletter indtages af stabilt jod, men er tang (taremel) lige så godt?

Allerede så tidligt i januar 1957 omtaler Provention Magasinet tang som den vigtigste kilde af sporelementer og organiske mineraler. En kvik samling af andre næringsmidler som er rig på disse elementer er umagen værd. Jodindholdet i tang er flere tusinde gange højere end kød, kalsiumindhold er tusinde gange højere end mælk, jernindholdet er 12 gange højere end i æg, kobberindholdet er 35 gange hæjere end i æg og kalium dobbelt så højt som i mandler. Taremel (tang) bør indgå i kosten i små mængder som et krydderi?
Den verdenskendte holandsk-amerikanske professor og forsker dr. Tilden udtaler om tang og taremel således: "Det bør være påliggende videnskablig at studere de eneste planter i verden som er i stand til at skaffe alle de stoffer som er nødvendig for menneskers og dyrs helse og sundhed.
Det er af største betydning for alle mennesker som ønsker naturlig vitalitet og livsglæde at der daglig tilføres tilstrækkelig mineralsalte og vitaminer. Det er derfor vigtigt at man, som led i den daglige kost benytter næringsmidler, som er særlig rige på disse livgivende stoffer. Gennem daglig brug at tang og taremel, kan vi føle os sikker på at få tilstrækkelig med livsvigtig jod, samt værdifuldt tilskud af vigtige sporstoffer, som vor jod i almindelighed er fattig på, men som alle havets planter indeholder i så store mængder.

Havalger

En forskergruppe ved Lunds Universitet udtaler om alger (tangplanten): De mennesker som spiser alger forebygger sygdomme som forkølelse, blodpropper, hjerteinfakt, åreforkalkning m.fl.
(Aftonbladet 8. november 1987).

Alger har antibiotiske egenskaber 

Den norske specialist Per Sigurd Hoel har længe været interesseret i søplanter (havets spisebord) og dens betydning for vort helbred. Han henviser til omfattende forskning (specielt i Japan) som klart dokumenterer algers positive virkning både når det gælder kræft, radioaktivitet (jodbeskyttelse) og tungmetaller som jod fjerner fra kroppen?

Havalger nedsætter for højt blodtryk

En forskergruppe ved Sahlgrenske Sygehus, Gøteborg, er kommet frem til at alger fra havet nedsætter for højt blodtryk lige så effektiv som betablokker. I en undersøgelse af 62 patienter med mild hypertoni deltok, har alle fået nedsat deres blodtryk. "Dette er et interesant alternativ ved behandling, da alger ikke giver bivirkninger." siger doktor Kritkiewski.
(Dagens Nyheder 21. november 1987).

Generel information om havalger

Havalger har været brugt som føde for mennesker og dyr i tusinde år bl.a. i Japan. Alger spises stadig i en ræke lande i Asien, hvor det er svært og skaffe føden på det daglige bord. I takt med vort øgede velstand er kendskab til denne næringsrige "grøntsag" for de fleste gået i glemmebogen for læger og ernæringseksperter, heriblandt Miljø og Levnedsmiddel-Styrelsen. De nærmest fraråder denne spise, der vil have visse kosttilskud fjernet fra hylderne, fordi man har fundet alt for store mængder af visse næringsstoffer i produkterne som de mener er skadelige?
Alger er en fællesbetegnelse for flere forskellige vækstgrupper og som føde er brune, grønne og røde alger de livsvigtigste.
www.VitaNyhed.dk

Jod fra alger som ikke er blevet forurenet fra A-kraftværker beskytter mod radioktivitet!!..

Kræftforsker og videnskabsmænd inden for alternativ naturhelbredelse er af den mening, at antallet af kræfttilfælde vil stige i berørte områder i de kommende år omkring usikre A-kraftværker. Det sker fordi radioaktivt jod, som bliver slynger ud i luften og med regnen kommer ned i jorden før eller senere vil finde vej til den menneskelige skjoldbruskkirtel, hvor forurening i større doser vil øge faren for kræft. Det vil ske i særligt jodfattige egne som f.eks. Tyskland og Danmark. Får mennesker ikke tilstrækkeligt med jod i form af jodkalium til kroppen, og som alger har et stort indhold af, vil radioaktiv jod fra A-kraftulykker få nemmere ved at trænge ind i kroppen. Mere end to tredjedele af de ca. 10 mg jod befinder sig i kroppens skjoldbruskkirtel, resten er fordelt til alle organer og celler.
Jod medvirker ved omdannelsen af karotin (bladgrønt) til aktiv vitamin A og beskyttelse af den ubehagelige sygdom struma (forstørrelse af skjoldbruskirtlen). Derfor kender Japan ikke til struma, fordi store dele af befolkningen bor tæt ved kysten og får rigelig med jodholdige næringssalte fra alger, fisk og havdyr som f.eks. krapper ect.

Denne side er under opdatering og forsætter!!....

Chlorella som er en tangplante (alge) har eksisteret de sidste 2,5 milliard år, men det er først inden for de sidste årtier der er blevet foretaget så mange videnskablige analyser der viser hvor store muligheder der er i den lille organisme.

Chlorella som er en tangplante (alge) har eksisteret de sidste 2,5 milliard år, men det er først inden for de sidste årtier der er blevet foretaget så mange videnskablige analyser der viser hvor store muligheder der er i den lille organisme.

Er jod i alger skadeligt?

Enkelte mennesker tror, at jodindholdet i alger er skadeligt. Det er absolut ikke tilfældet. Tværtimod, er jod i taremel fra alger af største betydning for kalkstofskiftet og mange tandlæger har set gode resultater, ved tandkødssygdomme ved daglig brug af tangmel eller tangtabletter.
Desværre er indholdet af tangmel meget varierende fra produkt til produkt, og i nogle tilfæde så ubetydeligt, at det har minemal betydning? Jeg opfordrer derfor til, at man enten køber tangmel som kan knuses og tilsættes bl.a. en knivspids i sovs eller rent søtang som det bedste kosttilskud, hvilket nu kan købes som delikatesse hos visse fiskeforhandlerere bl.a. Super Brugsen i Svogerslev.
Jeg anbefaler tørret tangblade, der kan købes i en hvilken som hels helsekostforretning eller kinesiks specielforretninger i stedet for de dyre tangtabletter med et standariseret indholaf 18 mg tang og til en kg pris af kr.10.000,- ?
Mange helsekostprodukter med f.eks. Zink, Crom, Selen tabletter o.s.v. er så dyre, at man kan spare tusindevis af kroner om året, blot ved blot at købe tangblade og knuse det i en blender som jeg gør.
I mere end 40 år har jeg forsket i tang og dens anvendelse i mad som den største helsebringer bl.a. fjernelse af giftstoffer fra min krop: Dioxinforgiftning som jeg pådrog mig i en alder af 18 år ved at forarbejde farlig PVC - Poly -Vinylklorid m.m.?

Selv Bibelen taler om tang og salt man har anvendt i tusinde af år: Salt er en god ting; men når saltet mister sin kraft, hvordan skal man så få det igen? Det dur hverken til jord eller gødning; man kaster det ud igen. Og noget faldt i god jord, og det voksede op og bar hundrede fold. Luk.8,8 ff. og Luk.14,50.

Selv Bibelen taler om tang og salt man har anvendt i tusinde af år: Salt er en god ting; men når saltet mister sin kraft, hvordan skal man så få det igen? Det dur hverken til jord eller gødning; man kaster det ud igen. Og noget faldt i god jord, og det voksede op og bar hundrede fold. Luk.8,8 ff. og Luk.14,50.

Spiser tang hver dag til den store guldmedalje!!...

Spiser havfruer tang? Den lille Havfrue på Langelinje gør nok ikke. Menn Danmarks næst-berømsteste havfrue gør - hver dag enda. Og det har hun vundet guldmedalje ved i svømning. Hun har fået fortalt, at mineraler og næringsstoffer fra søplanter virker og ligger tættere på organismens biokemi. Det letter optagelsen i organismen, og øger produktionen af kroppens egne muskelopbyggende hormoner, især det mandlige kønshormon testosteron. Efter tre guldmedaljer i someren 1991 har Mette Jacobsen ikke tænkt sig at holde tænderne fra tangpillerne. Men det kan være, jeg skulle anbefale dem,

Spiser havfruer tang? Den lille Havfrue på Langelinje gør nok ikke. Menn Danmarks næst-berømsteste havfrue gør - hver dag enda. Og det har hun vundet guldmedalje ved i svømning. Hun har fået fortalt, at mineraler og næringsstoffer fra søplanter virker og ligger tættere på organismens biokemi. Det letter optagelsen i organismen, og øger produktionen af kroppens egne muskelopbyggende hormoner, især det mandlige kønshormon testosteron. Efter tre guldmedaljer i someren 1991 har Mette Jacobsen ikke tænkt sig at holde tænderne fra tangpillerne. Men det kan være, jeg skulle anbefale dem, "ler Mette Jacobsen" guldmedalje vinderen.

Pharmelogiske forskrifter for jodkvanta

🤩  Denne er min bedste solstrålehistorie

I Norge er der igennem 60 år foretaget indgående undersøgelser i forbindelse med spørgsmål omkring indtagelse af tangmelsprodukter. Således udtalte professor N.A. Sørensen i et foredrag på Norges Tekniske Højskole i Trondhjem allerede de. 27. september 1959 bl.a. at de undersøgelser som er foretaget af Norsk Institut for Tang- og Tareforskning ved den tekniske Højskole i Trondhjem, har ført til at man må se med største skepsis på de venlige pharmelogiske foreskrifter for jodkvanta og jodtolerance. Det har bl.a. vist sig at svin, som fik 800 ei (internationale enheder) eller otte tusinde mg jod pr. dag, ved tilsætning af taremel (tangmel) i fodret, ikke viste nogen som helst tegn på jodforgiftning. Dette forsøg er også blevet bekræftet ved lignende belæringsforsøg på Norges Landbrugsskole i 1960èrne. Videre sagde professor Sørensen i sit foredrag: Mer eller mindre jod-allergiske forsøgspersoner må have spillet en rolle, når man forsætter de klassiske jodnormer. Dette bevises også af opgaver vi har modtaget fra Japan (1950èrne), hvor man bruger lignende jodrige taretyper fra alger som de norske i meget betydelig udstrækning, som led i den menneskelige kosternæring, sagde professor Sørensen bl.a, i sit foredrag dengang:
Jeg vil ikke påstå, at taremel er et tryllemiddel mod alverdens plager. Vi vil bare bevise og omtale, som sandt er at de livsvigtige stoffer mangler i vor daglige kost, og at jodemangel skyldes fuldstændig er udpint jord for mineraler, som dels er fattige på en lang række for den menneskelige organisme, særdeles meget vigtige sporstoffer selen m.m., som derimod havets plantevækst er rig på. Taremel indeholder, foruden særlig værdifuld organisk jod, over 60 forskellige ug undværlige sporstoffer, som er af største og vigtigste betydning for vore organer og indre kirtler skal fungere optimalt rigtigt. Vores jord i dag med landbrugets rovdrift og anvendelse af kunstgødning (NPK) er udpint for mineraler, og ødelagt med skadelige sprøjtemidler og kemikalier som findes i gødning fra husdyr.

Nedslidte industriarbejder og håndværker når ikke efterløn?

Professor: Efterlønnere dør før alle andre.

Det passer ikke, når statsministere Lars Løkke Rasmussen hævder, at efterlønnere ikke er mere syge end andre.
Tværtimod lever personer der går på efterløn i kortere tid, end personer (som er friske) der ikke går på efterløn.
Det siger professor dr. med Fin Diderichen fra institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet til Politikken.

Fællestillidsmand på B&W skibsværft der lå klods op ad Christania, bekræfter uhyggelige oplysninger i Håndbog For Svejsere i perioden fra 1950èrne til 1974.

Fællestillidsmand på B&W skibsværft der lå klods op ad Christania, bekræfter uhyggelige oplysninger i Håndbog For Svejsere i perioden fra 1950èrne til 1974.

Intet beskytter svejsere mod livsfarlig forgiftning.

******

Svejser på skibsværfter: Vi dør før tiden!!...

Det eneste, svejserøg kan skade, er vi svejsere selv, og så længe, der er nok af os, og nye svejsere er billig at uddanne eller importere, lige så længe er det ikke i arbejdsgivernes interesse at fjerne sundhedsfaren fra svejserjobbet, hedder det i en "Håndbog for svejsere" 1974, udgivet af Den faglige Gruppe i Odense" i samarbejde med svejserklubberne på B&W Skibsværft på Orlogsværftet, som min far har arbejdet på. Bag bogen står lægerne Peter Ege og Jane Hoffmeyer, socialogstuderende Lars Iversen og Plumfonden har ydet økonomisk støtte til en røganalyse på Steins Laboratorium.

I "Håndbogen For Svejser" kan man læse følgende: "Svejserøg er dødelig for de fleste laboratoriedyr som f.eks. Rotter, der udsættes for svejserøg en time daglig, dør efter 12-32 uger."
Mennesker dør også af svejserøg. Det tager blot lidt længere tid og koster undervejs nogle svære sygdomsperioderm og som min far oplevede.
De betingede sygdomme ved svejserøg kan være: Kronisk bronkitis, jern og støvlunger, åndenød, træthed, kemisk lungebetændelse, kronisk lunge og nyresygdom, hjerneskade og metalrøgfeber er de sygdomme, som utallige både danske og udenlandske undersøgelser har konstateret blandt svejsere. Derudover er de psykiske symptomer som træthed, dårligt humør, irritablitet, øget søvnbehov eller søvnbesvær, hovedpine o.s.v., mange af de symptomer som min far havde på sig.
I 19664-65 var min far ansat hos Sander Hansens aluminiumsbeholder fabrik i Glostrup som svejser. På det tidspunkt var der mangel på svejser, og som følge deraf blev han oplært i løbet af et par uger, uden så meget i forvejen, at være uddannet i faget. Aldrig havde han tjent så mange penge på så kort tid, men følgevirkningen var enormt. Meget ofte måtte han på skadestuen for svejseblindhed, idet hans syn en dag var så dårligt, at han ikke kunne se. To år efter blev han indlagt til operation for lungekræft på begge lunger og svævede mellem liv og død i to uger. Det er de ting Den Faglige Gruppe I Odense advarede 10 år efter min fars alvorlige sygdom i "Håndbogen For Svejsere", som blev uddelt blandt svejsere herhjemme og som jeg undertegnede indeklimatolog og konsulent for Scandion eller TransJonic Sverige gin-www.VitaNyhed.dk

Da rapporten udkom i 1974 var svejserne på B&W parat til en aktion, sagde tillidsmand Sv. Aa. Jacobsen. Nu har vi jo en rapport, der viser, at det nærmest er livsfarligt at være svejser, hvis der ikke træffes sikkerhedsforanstaltninger.
De er ved at blive udarbejdet af et udvalg, nedsat af arbejdstilsynet med bl.a. svejsertillidsmand som medlem.
Svejserklubber på andre værfter blev opfordret til at være medudgiver af håndbogen, men sagde nej tak. Håndbogen hævder, at "når vi som svejser i dag end ikke har den simple form for sikkerhedsforanstaltning, det vil være at have en kanariefugl i bur med os, når vi kravler gennem små mandehuller dybt nede i et skibsskrog, og giver os til at brænde elektroder af i små luftfattige rum, så er årsagen den, at svejsegassen ikk kan medføre nogen eksplosion eller forårsage skade på værftsejerens produktionsapparat, men kun på os selv.

På Helsingør Værft, som på alle andre værfter, kniber det med konkrete løfter fra ledelsens side. Problemet tages tilsyneladende alvorligt, men når der endelig sker noget drastisk, sker det som regel på baggrund af truskler fra arbejderne.
Bengt Christiansen, 44 år og svejser i 20 år på Helsingør Værft taler på kollegernes vegne når han siger, at svejserne generelt og med god grund er foruroliget - De forstår bare ikke ret meget af undersøgelserne, sige han.
Og undersøgelser og rapporter har der snart været mange af. Der er ikke grænse for, hvad der skal gøres for svejserne - på papiret. - Der mangler en positiv vilje til at hjælpe os, siger Bengt Christiansen, - som tilføjer:
- Hvis det drejer sig om, at 2000 arbejdere her skal bevare deres arbejde, ville jeg foretrække, at det var et spørgsmål om, at 2000 arbejdere overlevede. Vores helbred må simpelt hen komme før økonomien.
 


  Vil du sikre mad i fremtiden, så stem nej til Venstre? Svaret får du senere hvorfor!!.... Kunstgødning og sprøjtegifte i vores afgrøder truer forædlingsfrø, som bliver dårligere og dårligere i kvaliteten? Vi får derfor flere svampegifte i korn, mel osv. Sult i den 3. verden vil blive større og større udelukkende pga. landbrugets forurening, fordi de ikke vil gå over til økologisk drift?

  Disse indusriarbejder og håndværker dør i gennemsnit, før de når pensionsalderen?

  0. Kloakarbejder
  1. Skifteholdsarbejder
  2. Arkordarbejder
  3. Asfaltarbejder (tjærestoffer i røg)
  4. Plast - Støberiarbejder
  5. Kedelrenser - affaldsforbrændinger
  6. Skorstensfejer
  7. Sprøjtemaler - maler - lakkerer
  8. Tekstylarbejder
  9. Svejsere
10. Automekaniker- kulilte/røgpartikler
11. Hotel & restautionsarbejder (røg)
12. Taxachauffører
13. Lastbil og transportarbejder
14. Udendørs lufthavnsarbejder
15. Musiker, herunder selskab
16. Linoliumspålægger
17. Tagpaparbejder med tjærestoffer
18. Stiladsarbejder (et fodtrin forkert?)
19. Brændmænd (giftige røgpartikler)
20. Murer, tømrer (tagkonstruktioner)
 Top 20 af de mest udsatte i industri og håndværk
  af indeklimatolog gin-www.VitaNyhed.dk
 
 
Det er de positive "ioner" der ødelægger mennesker her på jorden!!... De findes overalt i dårligt miljø, mad og vores drikkevarer? Beskyt dig mod farlige positive ioner som findes i dårlig indeklima, støv, snavs, røgpartikler, stegt og røget eller grillet mad, beskidt og forurenet vand og den luft du indånder i byområder, måske på arbejdspladsen!!.....Farlige positive ioner har været kendt af katolske præster og kirken i mere end 2.500 år!!...

Tryk på linket Ionterapi

De giftige stoffer i lak og maling som malersvendene bruger, kan give arvelige skader og give anledning til misfostre generationer frem. Hos 35 københavnske malersvende har man konstateret varige hjerneskader som følge af giftige opløsningsmidler i lak og maling. Alkohol fik skylden? - Tidligere har man givet andre ting skylden. Malersvendene, som er blevet skadet af de giftige stoffer (opløsningsmidler), er bare blevet indlagt på psykiatiske afdelinger som

De giftige stoffer i lak og maling som malersvendene bruger, kan give arvelige skader og give anledning til misfostre generationer frem. Hos 35 københavnske malersvende har man konstateret varige hjerneskader som følge af giftige opløsningsmidler i lak og maling. Alkohol fik skylden? - Tidligere har man givet andre ting skylden. Malersvendene, som er blevet skadet af de giftige stoffer (opløsningsmidler), er bare blevet indlagt på psykiatiske afdelinger som "nervetilfælde" - uden at man har undersøgt årsagen.

Malersvendene blev erklæret dranker på psykiatiske afdelinger?

*******

Alkohol får skylden?

Malersvendene (1978) blev erklæret drankere, fordi de er blevet ødelagt af de stoffer (expoxy) de har arbejdet med i årtier.
På en konferance i 1978 i Odense talte mange eksperter om de såkaldte epoxystoffer - f.eks. binderne i to-komponent-limene, som jeg og mine kollegaer arbejde med i skotøjsindustrien fra 1961-66. Stofferne bruges overalt i rigtig mange industrier.
Farmaceuten Pauli Kiel, der talte på konferencen i 1978, siger:
- Der produceres verden over ca. 130.000 tons epoxystoffer årligt. Vi har på Farmaceutisk Højskole navnlig interesseret os for binderen i klæbestofferne. Vi ved, at de er allergi-fremkaldende, og de er beslægtede med kendte kræftfremkaldende stoffer. De er yderst farlige mutagene (ødelægger cellerne), og i leveren omdannes de til endnu mere aktive stoffer. Jeg tager ikke i betænkning at kalde epoxystofferne dødsensfarlig?
De 155 deltager i Odensekonferencen vedtog en henvendelse til regeringen, folketinget og andre ansvarlige, hvori de bl.a. kræver indført forhåndsgodkendelse og fuldstændig varedeklaration på dansk af alle produkter. Først og fremmest må der gribes ind mod epoxystofferne, siger vedtagelsen.

To dødfødte børn og tre aborter synes at være prisen, århusianske kvinder har måttet betale for at arbejde i et usundt miljø med skadelige opløsningsmidler.
Det første af de dødfødte børn blev født i 1972. Det andet 1. juli 1977. Begge kvinder har arbejdet med organiske opløsningsmidler hos et århusiansk optikervirksomhed. Arbejdstilsynet har været på uanmeldt besøg hos optikervirksomheden. Her fandt man helt utilfredsstillende forhold i to afdelinger, hvor der arbejdes med organiske opløsningsmidler. I det ene lokale hang der en kraftig lugt af farlig toluen. Der var ikke etableret udsugning. I det andet lokale arbejdes der med triklortylen, et stof som er yderst farligt. Heller ikke her er der udsugningsanlæg.

To dødfødte børn og tre aborter synes at være prisen, århusianske kvinder har måttet betale for at arbejde i et usundt miljø med skadelige opløsningsmidler.
Det første af de dødfødte børn blev født i 1972. Det andet 1. juli 1977. Begge kvinder har arbejdet med organiske opløsningsmidler hos et århusiansk optikervirksomhed. Arbejdstilsynet har været på uanmeldt besøg hos optikervirksomheden. Her fandt man helt utilfredsstillende forhold i to afdelinger, hvor der arbejdes med organiske opløsningsmidler. I det ene lokale hang der en kraftig lugt af farlig toluen. Der var ikke etableret udsugning. I det andet lokale arbejdes der med triklortylen, et stof som er yderst farligt. Heller ikke her er der udsugningsanlæg.

Haslignende stof fundet i økologiske havregryn

Svampegift fyndet i havregryn

Der kan være haslignende højt indhold af svampegift i visse poser med økologisk havregryn i danske køkkener. Giftstoffet deoxynivalenol går under DON, og er fundet i et parti økologiske havregryn, solgt i Superbest, Aldi og Nettobutikker i hele landet med produktionsdato 30 november og med holdbarhedsdato 29 november 2011.. Det er fødevarebutikker, som ikke tjekker eller kan tjekke produkterne, fordi de ikke har laboratorier lige som Coop, tidligere FDB. I mange af butikkerne bl.a. Kvickly, Super Brugsen, Dagligbrugsen og Irma, der hører ind under Coop, bliver varer nøje kontrolleret på deres eget laboratorie. Derfor køber jeg altid de bedste kartofler og varer i disse butikker, fordi de sjældent indeholder mug eller skimmelsvampe!!....gin-www.VitaNyhed.dk

Fødevarestyrelsen som har fundet meget giftige mykotoksiner i økologiske havregryn, solgt i Superbedst, Aldi og Netto råder folk som har købt dem til at indlevere poserne tilbage eller konfikskere dem. Forurening med forskellige fusarium-toksiner (alfa-, ochrat og deoxynivalenol) er et velkendt problem, og det vuderes at omkring 25 pct. af afgrøderne på verdensplan årligt forurenes med mykotoxiner.
Skimmelsvampen meldrøje har været kendt i århundrede, som en kornsvamp med let hallucinerende virkning, men kan være yderst farlig selv i små mængder med forgiftning og opkast.
Sammenhæng mellem indtagelse af mykotoxiner og sygdom hos mennesker og dyr er velkendt, idet der gennem tiden har været flere tilfælde af dødsfald efter indtagelse af brød med højt indhold af meldrøje. Mykotoxiner er et typisk tilfælde ved akkut virkning, men at eventuelle skadelige effekter, f.eks. kræft, først opstår efter længere tid.
DON (deoxynivalenol) er et af flere giftstoffer, som dannes af fusariumsvampen (skimmel og mug) i korn, og særlig i rug m.m.
De mest almindelige mykotoksiner er: Alfatoksin, som bl.a. kan findes i nødder og tørret frugt f.eks. pistacenødder og figner.
Ochratoxin A som bl.a. kan findes i korn, øl, vin, kakke, kakao og rusiner.
Patulin som primært kan findes i æbler og æblejuce.
Deoxynivalenol, som primært kan findes i kornprodukter.
Det er omgivelsernes fugtighed og temperatur i luften, der bevirker skimmelvækst og toksinproduktion. Derfor er opbevaring hos producenter vigtigt d.v.s. jo koldere og fugtig lokalerne er, jo større mulighed for vækst. På markerne spiller den våde sommer også en afgørende rolle i vækst for meldrøje på kornsorterne, hvoraf rug angribes langt mere.
En naturlæge har engang fortalt mig, at jeg skulle holde mig væk fra rugbrød med min dårlige mave, idet han udtrykte: rug/brød er kun for heste? rug er meget dårligt for maven, hvorimod havre gryn og særdeles havregrød er sundt:

af klimatolog og landmandssøn
gin-www.VitaNyhed.dk

Spontane aborter (habituel).

Siden 1980èrne er der sket en eksplotion i spontane aborter (habituel abort), idet op til alle graviditeter afsluttes med en spontan abort. Det er sjældent muligt at finde årsagen til abortus habitualis, men det kan undersøges for hyppigste årsager:

Misdannelser i livmoderen kan være èn af årsagerne, men der kan være mange andre symptomer som f.eks; kromosomforandringer, Hormonforstyrelser, immunologiske forhold, blodets størkningsevne m.m. Årsag til spontane aborter er som før utallige, men man regner med fejl i fosteranlæget som den almindelige årsag.
I de fleste tilfælde ca. 40-60 pct. skyldes abort medfødte tilfældige ændringer i arvemassen (kromosomforandringer) hos fostret og kan analyseres ved en blodprøve, hvor kromosomerne i cellerne tælles og deres udseende vuderes. 
Nogle undersøgelser tyder på, at kvinder med høj koncentration af hormonet LH i blodet tidligt i cyklus, har 3-4 gange øget risiko for at abortere. Kvinder med forhøjet LH har næsten alle det såkaldte mange af små ægblærer i æggestokken, de har ureglmæssige menstruationer og svær ved at blive gravide uden hormonbehandling.
Doktor Jørg Baer skrev engang en artikel, at overdosering af hormonpræparater fører til underlige resultater. Æg i livmoderen bliver befrugtet på èn gang som følge af hormonbehandling, så der bliver født tvillinger, tre eller endnu flere børn på en gang. Det bliver i de fleste tilfælde, alt for stor en belastning for kvinden på en gang. Min kone og jeg brugte naturens vej efter 10 år og så lykkedes det, idet jeg tror at barnløshed i de fleste tilfælde skyldes forgiftning, kromosomfejl hos manden og kvinden. Det har vist sig, at kvinder med gentagne aborter har oftere autoantistoffer i blodet end kvinder der har fået børn uden problemer. Nogle mener at antistofferne blot er et symptom på, at disse kvinder har et for dårligt reguleret og aggresivt immunsystem. Ændringer i arvemassen (kromosomforandringer) kan ikke forenes med en forsat graviditet, derfor bliver det udskudt af kvinden (habituel abort).
Der findes nemlig en lang række faktorer "guddommelige", som menes at kunne spille en rolle i forbindelse med spontan abort (arvesynd):

* Medfødte forandringer i arvemassen af begge forældre.
* Misdannelser af livmoderen
* Hormonelle forandringer
* Svaghed i livmoderens lukkefunktion
* Hormonbehandling
* Kroniske medicinske sygdomme
* Blodets kemiske sammensætning:
* Indhold af giftstoffer i blodet under graviditet
* Tøj behandlet med Tetrachloretylen (fra renserier)
* Medicinmisbrug (håndkøb) uden lægens samtygge
* Alkohol og stofmisbrug
* Rygning
* Ulykker
* Bakterier, virusangreb og hyppige betændelser
* Dårligt miljø i hjemmet og på arbejdspladsen
* Hyppige stresspåvirkninger
* Dårlig hygiejne
* Forkert kost, heraf manglende vitaminer og mineraler
* Tilsætningsstoffer (ødelægger syre/base balancen)
* Alt for stort et indtag af salt (natrium klorid)
* Grillmad og røget madvarer (farlige positive ioner)?
* Alt for mange positive og manglende negative ioner?
* Tungmetaller: bly, kvicksølv, aluminium, arsenik m.m.
* Forgiftet dåsemad (afsmitning, tæret belægning i dåsen)
* Plastikembalage (mad og drikkevarer)
* Forgiftet mad fra aluminiumsgryder
* Magnetfelter (bærer på mobiltelefoner) u/beskyttelse
* Sidder for ofte ved computer "uden afskærmning" 
* Hyppig mad fremstillet i microbølgeovne (plastembalage)
* Leverpostej "brændt skorpe fyldt med skadelig PAH`er"
* Brændt brød, rugbrød, pizzaer (bund og skorper) PAH`er
* Sprøjtede grøntsager og frugt med pesticider
* Dårlig drikkevandsforsyning (egen brønd)
* Manglende frisk luft og lys daglig
 
                           __________________________________Farlig gift fra tidligere renserier
 
70% af landets 185 renserier brugte i 2009 kemikaliet tetrachloretylen(per. chlor), der er så farligt, at Verdensorganisationen i 2010 havde det på listen over stoffer, der er mistænk for at være kræftfremkaldende.
Tetrachloretylen 3Xchloretylen har noget tilfælles med dioxinlignende stof, der giver klorance i huden (hudkræft). Selv om de fleste i dag tænker i økologiske baner, glemmer rigtig mange på, at deres tøj indeholder stoffer som kan være allergifremkaldende. Tøj der sendes til rensning, er ofte fyldt med kemikalier, der er mistænk for at være cancerfremkaldende, idet det går igennem huden. Tretrachlor(etylen): er et råstof for fremstilling af PVC.
Det var den italienske videnskabsman, professor Cesare Malinto, der gav PVC-dødsstødet som fødevareembalage efter den frygtelige Seveso-katastrofe den 10 juli 1976, der gjorde flere hundrede børn invalide. På en konference i Stockholm den 11. marts 177 fremlagde han forsøg, der viste, at rotter fik kræft, når de blev fodret med spiseolie tilsat vinylklorid. En senere offentliggjort svensk undersøgelse af 18 forskellige smør- og margarineprodukter i PVC som folk havde brugt i årtier viste, at man ikke med uforbeholdenden ro skal tage imod de fordele, men være endnu mere på vagt overfor faren.
I den svenske undersøgelse havde man taget pakninger af forskellige størrelser og indholdet af vinylklorid var størst i små pakninger. I pakninger ned til 15-20 g indholdt over halvdelen af pakningerne over 0,05 mg/kg denne grænse, som de svenske myndigheder tolerer. Det blev nemlig bevist, at vinylklorid vandrer over i spiseolier, når disse er embaleret i plastikflasker. Denne vandring skyldes oliens kemiske natur, især rapsolie, solsikkeolie og sojaolie, der i sin opbygning er mere nærtbeslægtet med vinylklorid. Man kunne nemt observere fænomenet, idet de ældste plastflasker blev fedtet ved berøring. I øvrigt oplagres PVC`s kemiske forbindelser og mange andre plastik materialer i ØKO-fødevarekæden i fisk, dyr og mennesker, specielt i fedtvæv, lever og huden (klorance) og som dioxingifte.
I dag er man gået væk fra PVC materiale til  plastflasker og margarineembalage m.m., og i stedet erstattet disse polyester materiale. Tidligere mente videnskaben, at monomeren (porøse plastik) som polyester ikke vandrer over i maden, men med nutidens fine måleinstrumenter kan man påvise, at der er små enheder som EU-lovgivningen tolerer. Polystyren er som alle kunsstoffer bygget op af lange kæder af små enheder. Man kan forestille sig en perlekæde, der måske ikke er helt regelmæssig, men hvor "perlerne" hænger sammen. Imidlertid er der altid enkelte perler, der er eller bliver løsgænger f.eks. på grund af spiseolie (opløsningsmiddel) og bliver til - de såkaldte monomere - og det er dem, der laver ravage. Vi kan risikere at få kræft eller få ændret vores arveanlæg, abort, hvis vi på længere sigt spiser fisk, kød, yoghurt og ost m.m., der har været indpakket i polystyren - embalage, det mener det mente den franske forbrugersammenslutning "Union Fèdèrales des Concommerteus allerede for mange år siden. Polysteren er nemlig et kunstprodukt - en plastik art - der af udseende kan være hvid, porøs, knitrende og for det meste gennemsigtig.
Næsten alle økologer og biavler foretrækker deres produkter i glas evt. med skruelog, der i nogle tilfælde også indeholder et et plastikprodukt i skruelåget. Så man skal aldrig vende et glas på hovedet, hvis man ønsker at få det sidste ud af glasset. I dag bestemmer producenterne og forretningerne de store indkøbskæder, hvilke slags mad, embalage vi skal indtage i husholdning, uanset hvor skadelige produktet er på længere sigt og det skyldes den hårde konkurance mod andre producenter, idet forbrugerne overhovedet ikke vil give tre kroner mere for flaske eller glas. Forbrugerne vil kun have de billigste vare, uanset kvalitet?

                            ______________________________________

 

Måske farlig embalage?

Jeg korser mig over, hver gang en husmoder hiver sennep, ketchup flaser m.m. ned fra hylderne af plastikembalage. Ingen ved hvor skadeligt alle disse stoffer er f.eks.eddike eller om de opløser plastiken på længere sigt i forskellige temperatuer fra køleskab til spisebord? Vi bruger plastik som aldrig før og hvem ved om det udrydder mennesek en skønne dag?
Et eksempel er kildevand i en bestemt type plastflaske, der blev solgt overalt til institutioner, virksomheder og opstillet hos bilsælger m.m. Det var en medarbejder på Københavns Rådhus, der udløste alarmen om Bisphenol A. Det findes også i det materiale, der beklæder konserveringsdåser indvendig. Det gælder især kildevand på plastflasker, der indeholder kemikaliet, der er lavet af polycarbonat. Det vil sige hård, gennemsigtig plastik, som blandt andet også bruges til sutteflasker, kildevandsbeholder og fødevareembalage. Bisphenol-A blev mistænk for at påvirke fertiliteten, abort, føre til for tidlig pubertet (bryster og menestrution) hos piger helt ned i 9 års alderen, indlæringsvanskeligheder, kræft og hjerneskader. Det giftige stof i plastflasker er hormonforstyrende som ophober sig i fedt og hjernevæv. Vi er med andre ord "omgivet af giftige" forbindelser i dagligdagen?

                    ___________________________________________Forgiftet kvinder i plastindustrien kan ikke få børn?


En arbejdsmiljøkonsulent ved fagforeningen 3F, der organiserer en stor del af kvinderne i plastindustrien, mener, at der er al mulig grund til at udvise skærpet forsigtighed over for stoffer og kemikalier, der kan have en hormonforstyrende effekt.
Kvinder, som arbejder i plastindustrien, får 20 procent oftere behandling for barnløshed end andre kvinder, viser ny undersøgelse.
Plastikbranchen er et erhverv, hvor kvinder er mest udsat for flere kemiske faktorer, som kan påvirke fertillitet. Det er de hormonlignende stoffer der er i søgelyset, og det kan også være organiske opløsningsstoffer.
Ifølge en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er de omkring 3.000 kvinder, der er beskæfyiget i plastindustrien 20 procent oftere til behandling for barnløshed end andre kvinder, skriver DR Nyheder.
Direktør Peter Skov fra brancheforeningen for plastindustrien, er overrasket over undersøgelserne.
I 2009 indkaldte han det arbejdsmiljøudvalg, som han har sammen med 3F, for at drøfte rapporten med henblik på at finde ud af, hvordan de skulle handle på baggrund af rapporten, sagde han til DR Nyheder.


Professor dybt bekymret over fertillitet i plastindustrien.

Hvis disse stoffer er skyld i kvindernes problemer med at få børn, er det overraskende. Kvinder har i forevejen et højt indhold af østrogen i kroppen. og jeg vil derfor ikke tro at disse stoffer kunne have så stor effekt på kvindernes frugtbarhed, "siger professor Anne Maria Andersen  ved afdelingen for vækst og reproduktion på Rigshospitalet.
De stoffer, som optræder i forbindelse med plast, og som er under mistanke for at påvirke fostres senere forplantningsevner, er visse phthalater, der bruges til at blødgøre plast, og stoffet bisphenol A, der bliver brugt til hård polykarbonat plastik.
Videnskaben og politikerne har talt om Bisphenol A i mange år, og nu er der videnskabeligt belæg for at handle og fjerne stoffet i plastik?
Bisphenol A udgør plastflaskens og indpakningens "skellet" i polymeren, men er ikke lige til at fjerne i plastindustrien. De bruger nemlig mange grimme stoffer, som er mistænkt for dit og dat, men de kan ikke fjerne dem alle lige nu på nurværende tidspunkt.

                       _________________________________________En tår fra vandflasken sender hormoner lige ned i svælget

Østrogenlignende stoffer glider ubekymret lige ned i svælget sammen med drikkevand i helt almindelige plastflasker. Det viser forsøg foretaget af forsker ved Johan Wolfgangs Universitet i Frankfurt.
I deres laboratorium har forskerne Martin Wagner og Jørg Oehlman undersøgt 20 forskellige af de populære typer af vandflasker fra butikkernes hylder, herunder både plasticflasker, glasflasker og tetrapak med plasticbelægning på indersiden.
Alt plast i undersøgelsen var af typen polyethylene terephthalate (PET) og altså ikke hård plast af typen polykarbonat, som findes i sutteflasker og indeholder det hormonlignende stof bisphenol A. Sidstnævnt er fra anden side
også fundet skadelig i en 50 sider rapport.
De tyske forskers undersøgelse viste, at vandet i plastflasker (PET) havde hormonlignende effekter. Den konklution kom forskerne til med hjælp fra særligt hormonfølsomme muddersnegle af typen Potamopyrgus antipodarum, der øgede sin reproduktion ved hormonpåvirkning.
Sneglene blev anbragt i de forskellige flasker, og i både plasticflaskerne og tetrapakkerne producererde sneglene gennemsnitlig dobbelt så mange fostre som i glasflaskerne.

                          _______________________________________


Forskere: Plastick kan være hovedkilden til hormonforurening.

Forskerne har ikke analyseret for flaskernes indhold af bestemte stoffer, og undersøgelsen gav også nogle resultater, som de mangler forklaring på. Eksempelvis viste en af plasticflaskerne intet tegn på hormonindhold, mens enkelte af glasflaskerne viste tegn på hormonlignende stoffer?
Aligevel er de tyske forskere ikke i tvivl om, at undersøgelserne er tegn på, at hormonlignende stoffer fra plasticemballage bevæger sig over i vores drikkevand og fødevare.
Andre forskere på området mener, at tilsætning af antioxidanter (phenoler) i flasken kan være synderen og en kombination af begge dele (plastick - effekt), der måske bliver opløst.
"De tyske forsker siger, at de kun har identificeret toppen af isbjerget i forhold til, at plasticpakning kan være hovedkilden til hormon-forurening af vores fødevare, "skriver forskerne i ders konklution".
Hormonforstyrende stoffer i plast, mad og miljø menes, at være hovedårsagen til mænds dalende sædkvalitet, og at stadig flere drengebørn fødes med misdannede kønsorganer og dødsfødsler.
De Forenede Stater "Nationale Institute of Environmental Health Scins" havde allerede offentliggjort en kommentar i deres publikation i april 2010, at PET måske kan give hormonforstyrende effekt ved fælles brug under forhold, der omfatter udvaskning af phthalater samt udvaskning af antimon (tilsætningsstoffer i produkter)? Derfor anbefalede "Nationale Institute of Environmental" forskning på dette område. Forskningen er nu tildels blevet bekræftet af de to tyske forsker.
I 2009 henvendte undertegnede sig til et af Danmarks største supermarkeder, idet jeg havde mistanke om plastick (PET) kunne vandre over i fødevare, specielt de billige olietyper af vindruekerner, solsikke, jordnødde og majskimolie. Jeg har altid som forbruger været yderst bekymrede og kun købt olietyper i flasker, siden man afskaffede den giftige PVC indpakning til margarine og olieprodukter m.m. I 2009 var jeg på sporet af "honningprodukter", der eventuelt på grund af sin kemisk sammensætning og ikke mindre end 100 aktive stoffer, måske kan opløse plastick. Supermarkedts Laboratoriet som jeg henvendte mig til i denne forbindelse kunne ikke give mig nogen fast svar af spørgsmålet ikke andet end, at plastick af denne type som bliver fremstillet til honning er fremtiden pga. konkurrance?
Det er uhyre sjældent, at økologisk honning bliver indpakket i plastickembalage. Langt værre er jeg bekymret for sennep, ketchup produkter m.m., hvor man i nogle produkter har tilsat eddike, atamon m.m.? Allerede i 1967 ville Flover Power børn have afskaffet alt plastick pga. sundhedsfare, ja selv badekar, skåle, ske og gaffel som bruget til engangsembalage!!...Forsker dengang var allerede på sporet af plastick`s giftighed, men sådan er det med de fleste ting for der skal gerne gå 50 år før man finder ud af, at det skulle man aldrig have brugt?

                          _______________________________________Blod, Sved & Tårer
 

Sådan hedder en bog skrevet af den svenske journalist lena Katarina Swanberg om østrogenbehandling. Østrogenbehandling - et vidundermiddel, vi kunne bruge til at regulere vores naturlige krop - for ikke at få børn og for at få børn, bløde eller ikke bløde, for ikke at blive gammel og få dårligt hjerte, knogleskørhed og andre sygdomme. millionvis af kvinder verden over har i god tro taget østrogener, først som p-pille og siden mod ubehagelighed i overgangsalderen. Man tog fejl på væsentlige punkter, viser videnskabelige undersøgelser. Østrogener er ikke uskadeligt. Tværtimod øger hormoner risikoen for kræft i bryst og livmoder, blodpropper og slagtilfælde, svækkede åndsevne og Alzheimer demens, skriver hun i sin bog Blod, Sved & Tårer, der kan købes og bestilles gennem Gads Forlag, 199 kr.

                          _______________________________________


 
Naturlige plantehormoner

Planter indeholder hundredetusinde af forskelle substanser. Mange af dem har helbredende egenskab og virkning på helbredet. Indtil for ca. 15 år siden mente man, at det fortrinsvis drejede sig om de såkaldte alkaloider, glykosdider, flavonoider, sarponiner, æteriske eller lyserende olier, vitaminer og mineraler.

De "Nye" PHYTO aktive stoffer
Men der dukker hele tiden nye substanser op, som viser sig at være af stor medicinsk betydning.
F.eks. har den engelske ernæringsforsker Norman Day fra universitetet i Cambridge opdaget, at søjabønnen indeholder betydelige mængder vetetabilsk østrogen, der er i stand til at modvirke udviklingen af hormonafhængige kræftsvulster. Såkaldte phyto/plante-hormoner er foreløbig blevet fundet i mondst 300 urter, frugter og grøntsager.
I broccoli har man konstateret hundredevis af nye kemiske forbindelser, hvoraf nogle bærer på tungebrækende navne som sulforaphan, indol-3-carbinol og phenaetyl-isothiocynat. Det er de såkaldte "phyto-kemikalier" af naturlig slags eller "sekundære plantestoffer", der ifølge den tyske professor Claus Leitzmann fra universitetet i Giessen er "blevet overset indtil de forbryderiske" kemiske hormoner. Broccocoli er i dag i centrum af forskernes og Kræftens Bekæmpelse interesse p.g.a. sin formodede evne til at forhindre kræft. det gælder også mange andre grøntsager af økologiske oprindelse, der indeholder helt op til 7 gange flere vitaminer, mineraler og aktive plantestoffer end de traditionelle dyrkede.

                          _______________________________________


Planternes komplektisitet
Med andre ord er lægeplanterne set fra et kemisk synspunkt fantastisk komplekse fra naturens side. Komplekse molekylekombinationer i planterne er i stand til ikke alene helbrede kræft, men også sænke blodtrykket og kolesterolspejlet, bekæmpe betændelser, styrke immunforsvaret og meget andet bl.a. kombinationen af Axel O. Hansen`s bukkehorns the nr. 1o3 sødet med lidt lynghonning?
Den kemiske sammensætning i planter er ikke blot et spørgsmål om antallet af forskellige virksomme stoffer, mineraler og vitaminer men også en direkte gave fra Herren Jesus:

Han har ladet jorden frembringe lægeurter; og en forstandig man lader ikke hånt om dem til menneskets tjeneste, så skal han nok gøre dig rask (hvis du ikke begår synder).
                                                                               Jesu Sirak bog kap.38.1-24.

                           _______________________________________


Visdom

Har du først lært sandheden at kende, så gives der ikke mere nogen tilgivelse, men en frygtelig straf skal fortære de genstridige.
Siraks Visdomsbog

Derfor bad jeg om klogskab, og den blev mig skænket, og på min bøn kom visdommens ånd over mig med udånding af Guds kraft.
 
Salomons Visdoms 7,7-25 : Jak.1,5 : Visd.8,21 : Matt.7,7-10 : Ordsp.2,3

Er harerne drøvtyggere?

Røde hunde -
En trussel mod det ufødte barn?

Hidtil har man kun troet at røde hunde kunne give misdannelser, hvis den garvide blev smittet i de første graviditetsmåneder. Er man gravid og ikke har fået at vide, at man er uimodtagelig, bør man ikke spise råt kød, rå æg eller rå fars - man bør ikke engang smage på det. Grøntsager, der kan være forurenet af katte, skal renses meget grundigt. Disse gravide kvinder bør ikke omgås syge husdyr og især ikke katte, der har haft adgang til råt kød som f.eks. mus. Derimod er der ingen alamerende fare ved "indendørskatte", der aldrig fanger mus eller spiser råt kød eller fisk.
Den sygdom, man er bange for i forbindelse med udendørs katte eller harer, hedder toxoplasmose. Den forekommer ikke blot hos harer og katte, men hos en masse andre pattedyr samt hos fugle og høns.

Farligt at omgås harer, når man er gravid?

I tredje Mosebog kap.11,1-8 taler Herren til Moses og Aron. Han siger, at Israels børn ikke må spise kanin og harer, "Thi de tygger drøv, men har ikke klove". Altså betragtes de som "urene dyr" Er det virkelig rigtigt, at hare og kanin er drøvtygger?
Der er noget om snakken. Hare og kanin er ikke drøvtygger i egentlig forstand. Men de afleverer to slags ekskrementer af afføring: Dels sortegrå kugler og kugler af en blødere substans. De sidstnævnte æder de. For de dannes i blindtarmen og giver dyrene et vitamintilskud. De bløde ekskrementer, som ædes, indeholder bl.a. store mængder B1-vitaminer. Derfor smittes mange mennesker uden at mmærke noget  særligt til den, så den har mest interesse for gravide. Der fødes hvert år 5-10 børn med medfødt toxoplamose. Det er et smitstof eller lille parasit, der lever i katte som bliver lukket ud i det fra og som spiser mus. Toxopalmose spredes let til mennesker gennem kattens afføring. Hvis en gravid smittes evt. også fra andre dyr end katten, er der fare for, at fostret smittes. Fostret kan få hjerneskade, nedsat syn og hørelse og væske i hovedet. Hos 85-90 pct. af mennesker får ingen symptomer. Ekllers feber, hævede halskirtler, træthed, hjerne, hjerte, lever- og nethindebetændelse.
Risikoen for svangerskab er i virkeligheden så alvorlig, at kvinder, der skal vaccineres mod røde hunde, ikke må være gravide og heller ikke må blive det, før der er gået mindst fire måneder efter vaccinationen. Gravide kvinder bør undgå at behandle råt kød i form af bøffer eller lign., idet de kan overføre sygdommen til fostret, der kan blive åndsvagt eller blindt. 

Pas på haren der hver aften eller nat kommer ind i haverne for at spise lækkerier, ting de ikke finder i skoven. Det kan være kløver fra græsplænen, eller det kan være blomsterblade, frugt eller grøntsager. Husk at skylle det rigtigt så du ikke bliver smitet, idet de også efterlader eskrementer i haven.

Pas på haren der hver aften eller nat kommer ind i haverne for at spise lækkerier, ting de ikke finder i skoven. Det kan være kløver fra græsplænen, eller det kan være blomsterblade, frugt eller grøntsager. Husk at skylle det rigtigt så du ikke bliver smitet, idet de også efterlader eskrementer i haven.

Jeg udgiver her min dagbog om hovedpine gennem smertelige 50 år!!..Danskerne vælger skadelige hovedpinepiller og discountvare frem for sundhed?

Allerede for 50 år siden advarede naturlæge Axel O.Hansen brugen af skadelige hovedpinepiller, som nu viser sig at være hormonforstyrende på rotter og gravide kvinder eller langt være end ftalater og parabener i børnesutter eller legetøj!!...

Danskerne er lige glade med hvad de putter i munden, bare det er billigt? Danskerne vælger ikke kvalitets produkter mere, hvilket måske skyldes deres forringelse af sine smagsløg, der gradvis er blevet ødelagt af alt det skidt og gift de indtager ca. 1,5 kg om året? Alt tyder på, at den enlige mor som ikke har råd til så meget, betaler alt for høj en pris for discauntvare, som i nogle tilfælde er fyldt med giftstoffer bl.a. PBC fra marker med gødet slam (menneskeeskrementer) i forhold til kvalitet af "økologiske produkter". Ifølge Den Danske Bank er billig mad reelt faldet med 22 procent siden 2007. Så danskerne vælger usund discountmad frem for sundhed. Den store taber bliver Staten med flere sygehusudgifter. De lave priser på papkyllinger, kunstige rødbeder, rugbrød med stråforkorter, umodne tomater og andre dagligvare i discountbutikker kommer som en positiv overraskelse for Konkurrencestyrelsen. Det er glædeligt, at priserne falder. Det tyder på, at der er konkurrence mellem butikkerne, og det kommer forbrugerne til gode, siger Camilla Hesselby, kontorchef i Konkurrencestyrelsen, der ikke har en pind forstand på kvalitet, sundhed og billigvare? Vi kan f.eks. se kvalitetsforringelsen på den store kødskandale, hvor folk valgte billigt rådent kød frem for kvalitet hos den rigtige slagter. Men hvad sker der med kødet hos slagteren, når det bliver gammelt? Bliver det så brugt til biksemad, frekadeller osv.? Intet må gå til spilde i en slagterbod!!....
af gin


På miljøtopmødet i København Bellacentret, kom den indiske miljøminister med ordene: Vi kan reducere CO2 med 50%, hvis vi alle i verden bliver vegetarer? Indiden har en befolkning på ca. 720 millioner mennesker der lever vegetarisk? Det største samlede land i verden, hvor der ikke produceres svinefabrikker eller slagtes dyr som ellers udleder store mængder CO2 til omgivelserne?
 

STOP ALVERDENS HUNGERSNØD

Hver gang en dansk landmand opdrætter en gris i deres svinefarme, vil han kunne brødføde 20 sultne afrikanske børn på samme tid som produktionen af svin foregår? Korn vil nemlig fremover ikke egne sig til foder længere prismæssigt, og vil slet ikke være rentabelt til grissefoder. Hvis vi samtidig skal reducere CO2 udslippet "prutteri, pis eller gyllespredning" på marken og hjælpe alverdens 2 milliarder mennesker der er ramt af hungersnød, så skal landmændene kun høste kornet til mel og brødbagning og resten til U-landsbistand. Halmen herhjemme udnyttes i stor stil til Fjernvarme, selvom der ryger lidt dioxin med til omgivelserne, så det giver danskerne lidt hygge til deres boligopvarmning.
I oktober måned 2010 solgte Danmark den størte skibsladning af korn nogen sinde til Asien pga. den store brand i Rusland, hvor 25 procent af deres høst gik tabt og gik op i flammer på nærliggende bondegårde!!..
(Matt.13,24-30 og 36-43 jvf. Matt.3,11-12 : Jermias 15,1-3)


Undlader kødet

35% af de danske vegetarer undlader kødet, fordi de opfatter det som den sundeste måde at spise på.
Kilde: FDB Analyse. Samvirke november 2010

Vegetarmad er sundest

Du optager 1000 gange flere antioxidanter, vitaminer, mineraler og langt bedre enzymerne, når du spiser vegetarmad som ikke er kogt. Du kan spise lige så mange vitamin og mineralerpiller, men de virker ikke altid lige godt, hvis du spiser kødkost og stivelsesholdige melblandinger, idet tarm/slim/hinderne forhindrer optagelse af de gavnlige stoffer?
Tidligere foredragsholder i vitaminer, mineraler og kostsammensætning i "Naturhelbredelsens Fremme".

Indlysende skadevirkning ved kødspisning m.m.

Det med immunologi (menneskets immunforsvar) får mig til at tænke på noget jeg har lagt mærke til i mit lange liv af 64 år. Jeg har ikke været forkølet mere end 4 gange eller haft ørebetændelse (kronisk) siden jeg blev vegetar for 35 år siden. Til gengæld har jeg ved invitation til fester, haft to voldsomme maveinfektioner og to  lungebetændelser i 2003 og 2009 i forbindelse med andres smitespredning måske husdyr bl.a. ved ikke at vasket hænder ved foreberedelse af mad: lagkage, buddingretter (rå æg), creme eller tilberedning af grønt/fisk eller kød som kan blive frygtelig inficeret med bakterier? Nogle lægger endog optødning af dybfrost kød i køkkenvasken fyldt med jordbakterier? Nogle steder kan vandværksvand være fyldt med colibakterier når man skyller grøntsager, hvilket har fundet sted i den by jeg bor i 2005!!...

I "gamle dage" fra 1947 - 1976 reddede jeg mig tit en slem solid og ugelang forkølelse kombinerede med voldsom ørebetændelse, hvis jeg var ude blandt andre og fik kødretter!!...I dag får jeg sjældent kun den der fornemmelse i næsehulen, der plejer at komme som indledning til førkølelse, og så er den væk dagen efter ved indtagelse af en kop urtete med en speciel blanding af gavnlige stoffer mod forkølelse.

Katten ud i kulden

Om få år vil ingen have katte, marsvin, skilpade og hamstre som husdyr p.g.a. salamonella m.m.

Katten får i fremtiden et spark ud i kulden. Sammen med bl.a. marsvin, skildpadder og hamstre vil det miawende væsen "katten" ikke længere høre til blandt vores foretrukne kæledyr. Kun hunden overlever med sikkerhed som kæledyr, fordi videnskaben har påvist en tydelig sammenhæng mellem de andre kæledyr - speciel katten og de små gnavere - og de mange smitsomme sygdomme, som hver dag truer vores liv og helbred eller på uskyldige mennesker (gæster).
I bestseller-bogen med titlen "The Way We Wil Be 50 Years From Today, redigeret af tv-journalisten Mike Wallace, giver 60 af verdens klogeste hoveder - videnskabsmænd og nobel-pris-tager - deres bud på, hvordan vores fremtid bliver. På kæledyrsområdet altså, bliver vi nød til at se på smittespredning blandt kæledyr og den mad vi indtager fra smittede dyr overalt.

Zoonoser (smittespredning fra dyr)

På Statens Serums Institut, hvor der forskes i zoonoser (sygdomme, hvor dyr kan smitte mennesker), siger Kåre Mølbak, overlæge og afdelingschef på Statens Serums Institut: "Der er ikke forskel på, hvor uren hunden og katten er". En kat kan fange mus og rotter. Hvis vi i fremtiden skal leve med en øget regnmængde, kommer musene og rotterne jo væltende op af kloarkerne, og så er det en god idè at få dem væk. Her er katten jo god at have ved hånden. Jo flere folk, der lever som single, des flere får behov for at holde husdyr som kan smitte. Ifølge WHO findes der mere end 200 forskellige zoonoser - sygdomme, hvor dyr kan smitte mennesker), som overføres fra dyr til mennesker. Når mennesker omgås dyr, kan du risikere at blive smittet med forskellige bakterier, virus, svampe eller parasitter (lopper m.m.).
 

tidligere søn af skibskok, bagermester og konditor
Mønsterbageriet, Vigerslevvej, Valby 

Papegøjesyge-sagens sidste akt

Fagligt kommentar
FAGBLADET nr.20 - 10 1079

I juni og juli måned 1979 opstod der en lang række tilfælde af sygdommen ornithose (pappegøjesyge) på fjerkræslagteriet i Års (Danpo A/S)
Sygdommen affødte naturligvis nok en heftig mødeaktivitet med deltagelse af såvel lokalt arbejdstilsyn, Direktoratet for Arbejdstilsynet, veterinærmyndighederne og andre om de forebyggende foranstaltninger der kunne træffes. Der blev aftalt et møde mellem Specialarbejderforbundet, Kvindeligt Arbejderforbund og Direktoratet for Arbejdstilsynet, hvor man skulle drøfte muligheden for indførelse af sådanne skærpede bestemmelser.
I ti tilfælde blev det til erstatning. Denne undersøgelse og organisationsforhandling blev afsluttet d. 9. august 1979, og man opnåede her, at Danpo A/S, Års i anledning af ornithoseepidemien i juni, juli 1979 yder betalt arbejdsfrihed til 10 personer med ialt kr. 38.300,-
Endvidere bekræftede virksomheden at man ville se bort fra 6 måneders ancienitetskravet ved udbetaling af sygedagpenge til ornithoseramte. (En lokal bestemmelse, hvor man opnår en højere dagpengesats ved sygdom).
Vi opnåede således at få erstatningsferie til de ramte ligesom der udbetales en økonomisk kompensation til de, som var ramt på baggrund af de 6 måneders anicentitetskravet. Men vort mål må være, at der sker en ændring i lovgivningen, således at man ikke fremover kan komme i en sådan situation.

                                     ________________________________

Ornitose (Papegøjesyge)

- er en zoonose, dvs. smittespredning der kan overføres fra dyr til menneske. For gravide er der risiko for abort eller svær sygdom hos barnet. Sygdommen forekommer over hele verden og i Danmark ses også tilfælde hvert år.

Smittespredningen sker gennem afføring og sekret fra næsen. Bakterien kan tåle en del udtørring og smitte sker ofte ved indånding af luftbårne bakterier og ved indånding af forstøvet afføring eller sekret.
Der anmeldes ca 10-30 tilfælde om året af papegøjesyge hos mennesker i Danmark. De mest almindelige symptomer er influenzalignende samt tør hoste, som kan ledsages af brystsmerter og vejrtrækningsbesvær. I nogle tilfælde fører infektion til alvorlig lungebetændelse med påvirkning af andre organer, f.eks., lever, milt og hjerte. I sjældne tilfælde kan det medføre dødsfald, hvis det ikke kan eller bliver kureret med antibiotika.
I 2001-2002 blev der anmeldt 9 og 13 tilfælde af Papegøjesyge. Formodet smittekilde var oplyst i 18 tilfælde. 5 arbejdede på samme fjerkræslagteri, 10 havde fugleopdræt og 3 havde anden fugle-kontakt. 11 havde været indlagt.
I 2003 blev 14 tilfælde anmeldt til Statens Seruminstitut. Formodet smittekilde var oplyst i 10 tilfælde. 1 arbejdede i en dyrehandel, 3 på samme fjerkræslagteri, 5 havde fugle- eller hønsehold og 1 havde anden fugle-kontakt. 6 havde været indlagt.
Forekomsten af papegøjesyge er formentligt hyppigere end de anmeldte tilfælde (lægen m.m.) antyder, da milde tilfælde oftes ikke afsløres. Smitte fra menneske er ikke påvist, kun fra dyr til menneske.

                             _____________________________________

Flest bakterier i sensommeren

Fødevarestyrelsen indgik i 2003 en frivillig aftale med kødbranchen om bakterier som campylobacter. Forbrugerne skal derfor i fremtiden klikke ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside og uge for uge følge med i, hvor meget af kyllingekødet m.m. i køledisken der er inficeret med bakterien campylobacter og salmonella.
Tallene viser nemlig ifølge 2006 f.eks., at bakterien campylobacter har bedst betingelser i naturen under sensommerens høje temperaturer. I denne periode er hver femte danske kylling (2006) inficeret med campylobacter. Langt være er det, hvis man lader 
en kylling optø på køkkenbordet ved stuetemperatur eller i en køkkenvask fyldt med jordbakterier.
Campylobacter er årsag til dobbelt så mange sygdomstilfælde som almonella. Når først en kylling er smittet med campylobacter, går det ikke længe før hele flokken ved opdræt bærer bakterien.
Salmonella har været kendt i mere end 100 år. mens campylobacter først blev opdaget i 1980èrne. Krybdyr som slanger og skilpade har salmonella på huden, mens andre dyr som f.eks. kyllinger kan være inficeret med bakterien i kødet. Symptomer på Salmonella kan være dødelig, heraf stærk diarrè, kraftige mavesmerter m.m.

Pas på karkluden og bleskift ved køkkenbordet?
Karkluden og bleskift ved køkkenbordet giver den største grobund for bakterier m.v. Selv om køkkenrullen i mange tilfølde kan erstatte karkluden, er det dog svært helt at undvære den. For at undgå ophobning af bakterier ved køkkenbordet ved store overflader, så skal karkluden skylles grundigt efter brug og hænges til tørre et luftigt sted. Det samme gælder for opvaskebørste, der ikke må bruges i "køkkenvasken" til at gøre den ren!!.. Skal den blot være nogenlunde hygienisk, må den skylles grundigt i sulfo opvaskemiddel efter brug. Det samme gælder for kareklud, der skal skiftes ud hver dag. Det nemmeste er at have mange karklude, at de kan gå med i den almindelige vask. Husk at en karklud kan slå et lille barn ihjel, hvis der er farlige bakterier på den.
Den mest hygieniske opvask opnås ved først at skylle madrester af og derefter vaske op i så varmt vand som muligt over 65 grader.Mange ældre skruer ned for vandet, hvis de har gas- eller oliefyr og stiller termostaten på 50 grader. Det er en grobund for bakterier ved opvask, som kan sidde på porcelænet, glas m.m.
Hygiejne og madvarer er den største forebyggelse for sygdom i enhver familie, derfor vask hænderne også på de mindre børn ved toiletbesøg. Lær dem det grundigt helt fra de er små af, også når de omgås hysdyr før spisning af et eller andet eller før de sætter sig ved spisebordet.
Du kan spise lige så mange vitaminer, mineraler og grøntsager, men er hygiejnen ikke i orden, så kan du aligevel bliver alvorlig syg?
 

Min kamp mod bakterierne

Bakterier fra græsk: baktèrion, er små stavformede mikroorganismer, der ikke har cellekerne.
De fleste bakteriers enzymer fungerer rigtig skidt og dårligt ved køleskabstemperatur, vands kogepunkt og ved "negative ioner" den elektriske spænding, som den er omgivet af. Sidstnævnt har jeg forsket i gennem 25 år, og med referance til Danmarks Tekniske Universitet, professor Nils Jonnesen. Det hele begyndte, idet jeg fik til opgave og finde ud af årsagen til alvorlige indeklimaproblemer på Københavns Universitets Amager fra 1970èrne til 1985, hvor jeg fik denne opgave.
Allerførst vil jeg fortælle, hvordan jeg som elve-årige blev alvorligt madforgiftet med jordbakterier, da min mor tilberedte familiens livret i 1957 selleri og boller i karry. Forkert opbevaring af retten til næste dag resulterede i, at jeg fik en maveforgiftning af jordbakterierne fra selleri, som havde formeret sig til det uendelige. Forgiftningen medførte, at jeg aldrig senere skulle have denne middagsret. Tre gange i mit liv, har jeg været udsat for så farlige bakterier, at jeg har været tøt på døden, derfor min "hjemmeside" til gavn for andre uvidende mennesker. Som 21-årige tilberedte jeg en roustbeef, der ikke var gennemstegt og pådrog en så alvorlig forgiftning, at jeg havde låst og spæret mig inde på og lå på toieletgulvet med mavekrampe. Ingen vidste hvor jeg var henne, idet det lå langt fra min ungdomsbolig hvor jeg holdt fest. Sidstnævnt alvorlige infektion af bakterier "staffelykokker" var da jeg var 7 måneder gammel og indtil jeg som voksen havde lidt af kronisk mellemørebetændelse. Alle tre tilfælde gjorde, at jeg blev vegetar fordi jeg læste en meget spændende artikel om antibiotika, der ikke virker i længden pga. resistente bakterier, heraf historien om antibiotika som ikke virker på mennesker?

Om rene og urene dyr står skrevet i Det Gamle Testamente 3. Mosebog 11,1-47.

Om rene og urene dyr står skrevet i Det Gamle Testamente 3. Mosebog 11,1-47.

Politikerne frakender sig ansvaret om dit barn sundhed?

Helse-debat

Sundhedsplejesker vil ikke medvirke til at give familier med børn en falsk tryghed.
Denne artikel læste jeg for årtier siden og vil gerne gengive her:
En dag i maj besluttede de Københavnske sundhedspklejesker at give luft (lige som jeg på denne hjemmeside) for deres vrede. De formulerede en pressemeddelse som blev sendt ud til samtlige danske massemedier. Den lød:
Som vejledere i ernæringsspørgsmål for familier med børn stilles vi dagligt over for spørgsmål, der viser, at mange føler ængstelig og usikkerhed på dette område.
Vi ønsker derfor at udtrykke vor dybe bekymring over den udvikling, der finder sted i fødemiddelindustri og landbrug, hvor tilsætningsstoffer, farvestoffer, pesticider og anden forurening af giftstoffer af fødemidlergør det stadig mere vanskeligt for os at bistå med at sammensætte en kost, der bygger på kvalitetsprægede enkle produkter, der svarer til kroppens behov.
Gennem vore faglige tidsskrifter orienterer videnskaben os om, at tilsiigtede og utilsigtede tilsætningsstoffer fremkalder forskellige sygdomme og nedbryder kroppens normale funktioner på længere sigt. Sundhedsstyrelsen og Statens Levnedsmiddelinstitut kan ikke tilfredsstille vore ønsker om udbygget præcis viden på baggrund af denne forskning.
For os betyder dette at vor vejledning bliver upræcis og henholdende, og at vi derved svigter den tillid, familierne har vist os, siden vi i 30èrne fik en sundhedsplejeskelov. dengang var baggrunden en høj spædbarnsdødelighed, og derved blev ernæringsspørgsmålet helt fra starten højt prioriteret i arbejdet.
Sundhedsplejeskebistand ydes alle danske familier fra et barn fødes, og vi modtages i over 99 pct. af hjemmene. Som offentlig ansat faggruppe med et forebyggende sigte ønsker vi ikke at medvirke til at give familier med børn en falsk tryghed.
Derfor efterlyser vi en sundhedspolitik, der klart formulerer en holdning, der tager økologiske sammenhænge med alvorligt end det hidtil er sket, foruden at der tages de nødvendige skridt til at realisere den.
Pressemeddelsen var underskrevet af 53 sundhedsplejesker i København.

Manglende reaktion fra myndighederne

Og hvad skete der så? Jo de fik lidt presse hits og pist. Nogle minutter i radioen og et lille glimt i TV. Og nogle af vore dagblade bragte pressemeddelsen som læserbrev! Og ikke mere.
Vore grundlovssikrede ytringsfrihed var varetaget, og der står ikke en lyd i Grundloven om, at nogen er forpligtet til at høre efter. Og da slet ikke at nogen skal reagere.
53 piger i alle aldre har sat sig sammen for at finde ud af, hvad der er galt. De fandt ud af det, og de formulerede omhyggeligt (lige som jeg nu på internet) en protest, der ikke var til at skyde igennem. Ikke på et eneste punkt kunne den affejes som "emotionel og irrelevant" - de gloser, der næsten altid bruges af myndighederne over for folk, som synes, at myndighederne handler forkert. De gjorde sig umage, de 53 søde piger, for de havde noget væsentlig at sige. Et velformuleret nødråb, der burde have fået ansvarlige personer og politiker til at tænke og handle. I guder, pigerne har ret. Vi må da gøre noget! Men tilsyneladende er der ingen ansvarlige personer, der læser læserbreve. Det har de vel ikke tid til, heller ikke dem på Christiansborg. Eller også er sandheden den gribende enkle og ret barske- at de kapitalistiske interesser i det industrielle landbrug og i fødevareindustrien, som jo er multinationale - helt enkelt er så meget stærkere end fornuftens spæde krav om rimelige livsbetingelser for små og forholdsvis nye mennesker.
Det kan være, at unge mødre til småforgiftede spædbørn reagerer på sundhedsplejeskernes opråb. Tænkte, at da de 53 piger er statsansatte, kan de nok gøre noget, så vore småbørn ikke bliver mere og mere befænget med?

Satan - Djævlen - Dæmonernes Konge og Fyrste

- har i mere end firetusinde år forsøgt og forfølge mennesket, forgifte dyrerne og gjort dem uspiselig, endvidere forurenet maden, drikkevandet og nu den luft vi indånder.
Politikerne, præsterne og lægerne som skulle være menneskets vejleder, vogter og beskytter, pålægger de  syge flere og flere byrder uden så meget, at de selv vil røre noget med en lillefinger. De burde være krontrolører for landbruget og levnedsmiddelindustrien, og ikke påføre mennesket flere sygdomme!!...
Ondskaben og misundelsen i Danmark har bredt sig som aldrig før i befolkningen, idet også politikerne følger med og vil have de psykiske syge ud at arbejde i stedet for pension. Derfor har de raske mennesker aldrig prøvet det på sin krop, at være virkelig syge og således ikke kan komme op af det sorte hul som de syge kæmper med i dette samfund, nogle pga. arbejdsstress m.m.. De raske fatter nemlig slet ikke, hvad psykisk sygdom er, måske som følge af alvorlig sygdom i familien, ulykke, arbejdsløshed (må gå fra hus og hjem), skilsmisse, mistet deres kære, ægtefælle eller børn, har været udsat for giftige kemikaler, der gradvis ødelægger centralnervesystemet, så man mærker smerter langt kraftigere ved smag, lugte og hørelse (følelser).
Ifølge Bibelen er misundelse "dødssynd", en overtrædelse på lige fod med "begær", og som Det Gamle Testamente beskriver i 2. Mos.20,17: Du må ikke begære din næstes hus, hverken ejendom, husdyr, kvinde eller noget, der hører din næste til!!...Rom.7,7 ; 13,9: Du skal elske din næste som dig selv? Matt.22,37-39. De to bud glemmer danskerne frem for at tilsvine de syge, og som Jesus siger: De raske har ikke brug for læge, men de syge (Jesus deres offer)!!...Husk det og glem ikke de syge!!.....
Jeg har kendt til rigtig mange familiestridigheder pga. misundelse, fordi den ene familie fik en dyrere bil, hus, møbler osv. Vi har ikke lov til at være misundelige eller udøve begær, idet det selv fører til sygdom hos den enkelte som er misundelig? Vi skal være glade for, at det går sin næste godt?
 

Lad børnene komme til mig, siger Jesus?

Lad børnene komme til mig, siger Jesus?

Udsæt ikke dit barn for giftig fremstillet kemikalier i dit brød eller kager?

Melblanding bag Amo-skandale

Firmaet bag Amo trækker syv mel-blandingerne tilbage, efter at fem personer har fået allergisk chok ved at spise produkterne. De blev alvorlig syge og fik problemer med at trække vejret, nælde-feber og mistede bevidstheden. Ingen var i forvejen allergisk overfor fødevare.

Det var stoffet Vana Grass 80 W, som var problemet. Stoffet er et fedt-pulver. - Der står ikke "Vana Grasa" på produkterne, men er nu mistænk for at kunne give problemer med vejrtrækningen, nælde-feber og bevidstløshed. Så vi kan ikke gøre noget som forbruger, siger Bettina Hjort rådgivnings-chef for Astma Allergi Danmark.
Det kom som et lyn fra en klar himmel for dem, der er blevet syge. derfor har vi sat alt ind på at finde ud af, hvad det drejer sig om, siger professor Carsten Bindslev-Jensen overlæge på Allergicentret ved Odense Universitets-hospital. Fødevarestyrelsen efterlyser et register og det er fornuftig siger Betina Hjort fra Astma Allergi Danmark. Og det er der brug for, så man kan registrere de alvorlige ting folk ikke kan tåle på fødevare. Det findes ikke i øjeblikket.
af
den 17. september 2010


Det var Nudelsuppe som var skurken!..

Det var det farlige allergiudløsende stof hydroliserede hvedeprotein Meripro 711 - kendt fra Amo - Kage som udløste et allergisk chok.
Den 15-årige Caroline fra Odense var en af de patienter, der uden at vide det, spiste det farlige stof i en portion nudlesuppe af mærklet Yum Yum og gik i chok. Efter indtagelse af et par skefulde nudlesuppe, fik hun voldsomme problemer med vejrtrækningen og voldsom kløe, idet hun er allergisk over for jordnødder og antihistaminer på sig. Efter få mundfulde hævede hendes hals, så hun fik vejrtrækningsproblemer og voldsoom kløe. Så du de farlige fødevarer i kontant tirsdag d. 12. oktober kl. 21,25 i DR 1.

Fedt-pulveret Vana Grass 80 W

- er et hydroliceret proteinprodukt (Meripro 711), hvilket øger valget som forbruger, der vil undgå mækleprodukter nærmere betegnelsen "kasinater" for en efterligning basseret på vegetabilske fedtstoffer (ermol), der er billigere end mælkefedt. Produktet kan bruges som en homogenisations effekt og emuligernig som flødeerstatning i kaffe, is-creme, supper og saucer, incl. bagværk af delvis hærdet (mættet) kokosfedt eller palmefedt.
I Sverige er 80% af isfremstillingen lavet af ermuligeringsprodukter "plantefed", men til gengæld har vores søsterland, også den største intolerens af fødevareallergi.
Hydroliceret protein, ermol og glutenallergi nærmere betegnet cøliaki, forekommer i tyndtarmens slimhinder, hvilket fører til nedsat funktion i tarmen, hvorved man har svært ved at optage, og fra tarmen opsuge kostens energibestanddele af vitaminer, mineraler, antioxidanter, kulhydrater og fedt ud i blodbanen. Cøliaki udløses af nogle proteiner "gluten", hvilket bevirker at det er umuligt og fordøje maden. Gluten suger let vand, suppe og dens smag til f.eks; vitaminer, mineraler, antioxidanter og tilsætningsstoffer m.m., så der meget nemt kan opstå gasser, idet man får tilbøjeighed til at prutte. Det er glutten eller dejens seje og klistret tekstur der ødelægger slimhinderne og gør dem flade, dvs - om villi eller flimmerhårerne i tarmene mangler. Hvis dette er tilfældet er sandsynligheden for cøliaki meget stor. Efter en glutenfra periode vil slimhinderne begynde og virke igen. Cøliaki følges som regel ad og med intolerance overfor mælkepriodukter, sidstnævnt manglende evne til at fordøje store mængder af laktose, den fremherskende sukker i mælk.
Nogle årsager til laktoseintolerans er velkendte. F.eks, visse mave-tarmsygdomme, skader på tyndtarmen ofte pga. cøliaki så mængden af enzymer reduceres væsentlig. Cøliaki - glutten kan være arvelig, men arveligheden er somregel betinget af forældres tidligere dårlige kostvaner, der har sat sig i generne.  I flere tilfælde er børn født uden evnen til selv, at producere laktose. I dag kan man få piller mod laktose intolerance, så man kan spise flødeis, hytteost og drikke mælk. Megen intolerance overfor gluten, mælk og ermol (homoganiseret) fedtprodukter skyldes uvidenhed om fordøjelse af den mad vi spiser og den forgiftet verden vi leve i med kemiske tilsætningsstoffer.

Valby Gasværks - katastrofen ødelagde min fars bagerforretning?

Der er et gammelt ordsprog som siger, at man ikke skal give bagerbørn brød og hjemmebag? Denne udtalelse kommer fra mig selv, idet jeg er søn af afføde konditor og bagermester G.I.Nielsen Mønsterbageriet, Vigerslevvej 274, Valby, der i 1965-1966 "lukkede på grund af Valby Gasværkskatastrofen".
Jeg husker tydeligt en episode, hvor en repræsentant fra et stort firma kom og ville sælge en melblanding med ermol osv.. Min far blev rasende på ham, idet repræsentanten fortalte min far, at han kunne spare 2-3 timer om natten dvs. mere søvn ved at bruge ermolblandingsprodukt og først stå op kl. 5,30 om mogenen og sætte dejbrødet (melbalndingen) lige ind i ovnen. Men den gik ikke, for min far ville ikke ødelægge hans mesterværk som håndværksbager. Repræsentanten blev nærmest smidt direkte på porten og gik hen til den næste bager? Det er årsagen til, at de fleste gammeldags bager ikke eksisterer i dag? Melblandinger smager ikke som rigtig hjemmelavet håndæltet brød, fremstillet af egne ingridienser og tilberedt og lavet i hånden, idet æltet brød og hånden i sig selv fremstiller enzymer, giver bedre bageevne, en kunst man har vidst og kendt til i tusindevis af år. Alene tørgær i melblandinger er ikke den helt rigtige "gær i surdej" som er en vigtig ting ved fremstilling af brød, noget man kan læse om i Bibelen Matthæus Evangeliet 13,33 og Lukas 13,20-21. NB! Tænk på "Den Sidste Nadver" som udelukkende handler om brød, derfor mit store videnskabelig indblik i godt brød!!.. 

Deltag i debatten?

Hvad laver DIN bager? Laver din bager sit brød selv? Eller gør han som så mange andre - køber færdigblandinger og gør det let for sig selv? Er bageren ved at miste tavet og grebet og blive en uddødende race?
htt://debat.sol.dk/-din mening tæller (tryk på Debat) og tryk igen: Deltag i debatten
Hvad laver din

Hun elsker "det søde liv "
 
Mette Blomsterberg fra tv-programet "Det søde liv", mener at vi er ved at drukne i billigt skidt fra fødevareindustrien. Hun har sat sig som professionel konditor som indehaver af cafèen på Carlsberg Glyptotek i København. Her kan man nyde hendes kaloriefyldte tørkager mens tjenerne flintrer frem og tilbage. Hver tirsdag aften er hun bedst kendt fra DR TV-programet "Det søde liv". Hendes program handler om; sukker, sødmælk og piskefløde. Chokolade, vanille og marcipan...i store mængder....Jeg vil gerne inspirere alle til, at bruge ordentlige råvare, og det er ikke usundt fortæller hun. Jeg er ikke ernæringsekspert, men den ægte konditor med smag i munden.

Ud med nescafe?

Når det gælder chokolade, har Mette Blomsterberg f.eks, entydigt taget stilling til, at hun aldrig kunne drømme om at bruge andet end den ægte chokolade, der kun indeholder kakaobønnens eget naturlige kakaosmør, modsat chokoladeknapper, som kan være tilsat alt muligt andet fedtstof (ermol). Ægte chokolade skal til gengæld tilberedes nænsomt og præcist for ikke at ødelægge smagen af kvalitet. Det tager tid, men Mette Blomsterberg vil ikke gå på kompromis. "Der bliver solgt tonsvis af nescafe, og fint med mig, men jeg bryder mig ikke om den brændte, karmelliserede (forkullet) smag. Så hellere en ordentlig kop te" siger Mette Blomsterberg.

Drop discountkagerne?

Bevidstheden om kavalitet skal grundlægges hos børnene, mener hun: "Du skal lære og opdrage til at kunne smage forskel på skidt og kanel.
"Mine børn spiser også almindelige flødeboller (tilføjet af ....... *blodæggehvide?) og kindersnitter, men de kan godt smage, at det er noget hø", siger hun og forsætter: I industrien pøser de mere og mere sukker i brødet. Det er nem og hurtig måde at tjene penge på. Krydderboller er papmad, og hvis du går i en discountforretning og køber en industrielt fremstillet kage, er den så billig, at du nærmest får penge for at købe den. Man skal være professor for at kunne regne ud, at sådan en kage ikke er præget af kvalitet. Kvalitet koster, og spørgsmålet er, om man er parat til at betale for det. Livet er fuld af valg- også når det gælder mad og spisevaner." Mette Blomsterberg er selvlært kok og elsker at jonglere med potter og pander. Og hun elsker især udfordringen med at få kræsne børn til at spise.
Mette Blomsterberg er uddannet konditor i Kransekagehuset i 1990, og har siden 1995 været restautør og konditor i Cafe Glyptoteket.
Kilde: Søndagsavisen 20-22 august 2010
* Kilde Jehovas Vidner som ikke spiser flødeboller pga. blod  o - tilsætning af kunstig æggehvide/protein fra dyr.

Vanilieerstatning udløste allergi med voldsom tørre slimhinder.

Kunstig Vanillie udløste allergi

Det hele begyndte i 2009 med begyndende tørre slimhinder efter, at jeg havde brugt og spist Dr. Oetker vanilieerstatning i hjemmelavet æblegrød. Normalt plejer jeg og købe Tørslef naturlige vanilliestænger, men det havde købmanden ikke, så derfor valgte jeg en anden løsning Dr. Oetker vanilliepulver i papdåse.
Jeg husker tydeligt, at den lille bøtte vanilieerstatning fra Dr. Oetker ikke smagte som den skulle og det var min kone enig med mig i, idet jeg fik brændende fornemmelse og voldsomme tørre slimhinder på svælg og i munden hele natten. Jeg ærger mig selvfølgelig over, at dåsens indhol ikke blev undersøgt af Levnedsmiddelkontrollen.
På deres hjemmeside skriver Dr. Oetker:
Kvaliteten er den bedste opskrift.
Dr. Oetker garanterer førsteklasses kvalitetsprodukter.
Alle porodukterne smager fremragende, nemme at tilberede.
Øverst i virksomheden finder man uprægede kvalitetsbevidsthed, som en afgørende succesfaktor for Dr. Oetker Historie siden 1929.
Allerede i 1993 blev der indført et miljøkontrolsystem i virksomheden. Miljø OG SOCIAL ANSVARLIGHED Fra miljøbeskyttelse til vedvarende udvikling.

Lillifee Glimmer gelè

På en af deres produkter til f.eks. børnefødselsdag står der: Med Dr. Oetker Princcess Lillife Glimer gèle kan du forvandle kager og deserter til fortryllende prinsessekreaktioner. Du får fire fantastiske farver Rosa, Blå, Lilla og sølv.
Varedekleration:
Kaliumaluminiumsilikat
Farvestof E-171 (titandioxid)
Farvestof Caramin
Kaliumsorbat

Spil ikke hasard med dit barns liv og fødselsdag?

På den internationale kongres om tungmetaller og sygdomme, blev der nævnt et tilfælde, hvor årsagen til en patients parkisonistiske symptomer alene skyldes allergiske reaktioner overfor Titandioxid fra et implatent?
Ved en allergi-test reagerede ca. 5% af "almindelige mennesker" allergisk på titandioxid (E-171) som er et hvidt farvestof, der anvendes mange steder bl.a. i medizin, vitaminpiller, levnedsmidler, kosmetik (f.eks. solbeskyttelsescreme), og implantater (kunstige tænder, broer og skruer i knogler m.m.).
Tiandioxid E-171 findes ofte som tilsætningsstoffer i antiparkisonmedicin f.eks. i op til 9 produkter.
Det ovennævnte materiale er sendt til samtlige medicinalfirmaer for parkisonmedicin, men ingen har svaret tilbage til medlemmer af parkisonforeningen. En patient har sendt en klage til tidligere Sundhedsminister Lars Lykke Rasmussen og han meddeler tilbage, at han vil foreslå, at kontakte Dansk Parkisonforening, at de går ind i arbejdet med at afskaffe unødvendige farvestoffer i antiparkison medicin. Dert må da være en oplagt opgave for en Sundhedsmenister, og ikke Parkisonforeningen, at forbyde disse stoffer fra apoteket og firmaer der bruger disse?

Apoteker:

Fjern de tvivlsomme farvestoffer fra lægemidler. Der er ingen grund til at producere eller godkende lægemidler med farvestoffer, der kan give allergilignende symptomer som astma, børneeksem, og diarrè, mener apoteker Steffen Kjær fra Virum Apotek.
Medicinalfirmaet Merck NM anvender farvestoffer: E-171 (titandioxid) + E 104 (quinolingult) + E 132 (indigotin/caramin) + E 127 (erythrosin) + E 172 (jernoxid/jernhydroxid) i parkisonmedicin.

Forslag til Europa - Parlementets
og Rådets diriktiver om ændring af direktiv 95/2 EF om andre tilsætningsstoffer til levnedsmidler end farvestoffer og sødestoffer indeholder en liste over de tilsætningsstoffer, der er tilladt at anvende, i de levnedsmidler, de må anvende i, og betingelserne herfor. Direktivet blev vedtaget i 1995, og er blevet ændret 3 gange: i 1996, 1998, 0g 2001. Det må nu tilpasses i lyset af den senere tekniske og videnskabelige udvikling. Formålet med foreslaget er at sikre, at det indre marked fungerer effektivt, og at et højt niveau for beskyttelse af menneskers sundhed og afforbrugerens interesse.
Derfor har jeg ....... nøje studeret Dr. Oetker`s produkt for tilsætningsstoffer, som måske kan komme andre uvidende tilgode, at Princces Lillifeè Glimmer Gele indeholder:
E-171 (titandioxid)
E-120 (caramin)
E-? (kaliumsorbat)
E-? (kaliumaluminiumsilikat)
 

Er det et sundere alternativ til sodavand?

Well Care

Danskerne er konstant på jagt efter en sundere livsstil, og det skal gerne være hurtigt og nemt. Vitamin Well Care, er den vitaminberigede læskedrik, som er med til at give os nogle af de vitaminer, vi har brug for i overgangstiden fra sommer til vinter. Om vinteren har vi specielt risiko for at mangle D-vitamin på grund af færre solskinstimer.
- Når temperaturen falder, skal kroppen arbejde hårdere og har derfor brug for et stort tilskud af vitaminer. Jan Enhager, Busines Developer hos Vitamin Well Care anbefaler, at man først og fremmest skal spise en sund og alsidig kost. Spiser du en varieret kost med meget frugt og grønt, kan du drikke Well produkter for den gode smags skyld og som en almindelig læskedrik.
Vitamin Well Care skiller sig ud fra andre læskedrikke på markedet, da den indeholder 50% mindre sukker og kun er sødet med frugtsukker. Tilgengæld indeholder den skadelige tilsætningsstoffer, så derfor bør man læse mit indlæg: Må man kalde den en sundhedsdrik? 

Kræftfremkaldende læskedrik i farezonen?

Må man kalde det sundhedsdrik?

På min ferietur den 13. september 2010 midt i Frederikshavn mod Sæby (hvor mine bedsteforældre har boet), standsede jeg op for at købe noget at drikke på en tankstation. På en af hylderne stod en ½ liters plastflaske fyldt med vand og vitaminer fra det svenske firma Well Care. På etiketten stod: VITAMIN B12, BIOTIN/FOLINSYRE og med små bogstaver: MED SMAG AF RØD GREPEFRUGT. En yderst herlig velkølet drik, men tiden skulle vise at jeg fik nærmest "rustsmag" af metal på mine slimhinder i hals og i munden? På flasken stod der "SKØNHED KOMMER INDEFRA": At skønhed kommer indefra har du hørt. Vitamin Weells Care indeholder bl.a. vitaminerne B12, C, og E, som bidrager til et godt stofskifte i kroppens celler, samt biotin til hår og hud. Vitamin Wells vitamindrikke giver dig et godt vitamintilskud. Spiser du en varieret kost med frugt og grøntsager, så nyd dem på grund af den gode smag! Well Care bør drikkes efter åbnet flaske i løbet af dagen.
INGREDIENSER:
Vand, frugtsukker, sundhedsregulerende middel (citronsyre, natriumcitrat, hyldebærekstrat, granatæbleekstrat, askobinsyre (vitamin C, d-alfa-tokefeylacetat (vitamin E), cyanokobalamin (B-12),, folsyre, biotin, konserveringsmiddel: natrium-bensoat, kaliumsorbat, grapefrugtaroma, appelsinekstrat, farvestof (karmin)? Sidstnævnt er knuste insektskjold!!...

NB! Natrium-bensoat og kaliumsorbat er mistænk for at være stærk allergiudløsende og kræftfremkaldende!!....


Skadelige E-stoffer som karamin, natrium-bensoat og kaliumsorbat?

Fødevarestyrelsen skriver: Caraminer (E 120) er et naturligt farvestof, der udvindes fra en bladlus skjold: Man kan udvikle allergisymptomer over for de små rester af protein fra et insekt, der findes som urenhed i farvestoffet. Carminer bruges overalt både i mad og kosmetik, f.eks. roge, øjenskygge og læbestift. Carminer er tilladt i de fødevare, der må farves: Marlaco; Familleguf, Haribo; Stjernemix, Sodavand, Malaco; Laserstråler, M & M peanuts og bublegumme (overtræk som farvestof) man kan trække i 2 og 5 kroners automater i Jysk Sengetøj, Hjem & Fix m.fl. Endvidere findes Caramin i Panda lakridsmix, First class, Karen Volf; Blåbær og mange andre produkter!!..

Ifølge den uofficielle E-nummerguide "Tjek: Slik og farvestoffer", har dyreforsøg påvist mulige fosterskader hos mus?

I Løkken hvor vi holdt ferie måtte vi forbi "bolcehuset", idet jeg havde trang til lidt pebermyntesmag i munden p.g.a. min tørhed af slimhinderne. Jeg måtte spørge indehaveren, hvor pebermyntebolcherne stod og til min store overraskelse var der røde striber på. For en sikkerheds skyld måte jeg spørge, om de havde pebermyntebolcher uden den  røde stribe og hvilken farve der var kommet i bolchen ved fremstilling? Damen som sagde, at det var E-120 (Caramin). Så gav jeg hende bolchet tilbage som var en smagsprøve. Hun reagerede hurtigt og tilbød en andet pebermyntebolche, men den var karamelliseret ammoniak, der også bruges til kulør (sovs, lakrids og Cola). Desværre sagde jeg nej tak til de to bolchertyper, som efter E-nummerguide Tjek mistænkes for at være kræftfremkaldende!!.. I stedet gik jeg hen og købte pebermynte/pastiller på apoteket, der indeholder naturens eget produkt "druesukker".

Ammonieret karamel

Brunt farvestof der bruges til bolchefremstilling eller "Orginal Finsk Lakrids" fra Carletti har nr. E-150 (abcd). Det findes også i Indonesia KETJAP MANIS Seeet Soy Sauce, der er fremstilles ved brankning (forkullet) sukker. Tilsætning i andre madvarer af forskellige stoffer som amoniak eller svovl (dioxid) med E-nr. 220 - 221 - 227 der fåes som ammonieret sulfiteret karamel. Den mest kendte form for ammonieret karamel er madkulør til det danske, brune sovs, lakrids, pastiller og Cola.
Sidst i 1960èrne diskuterede man den sundhedsskadelige effekt ved tilsætning af ammonieret karamel, der blev mistænkt for at være kræftfremkaldende, så i stedet fjernede man farven og fremstillede cola uden farvestof. Men der gik ikke lang tid før man igen brugte E-150. Ammonieret karamel ødelægger maveslimhinderne, vitaminer A og B1, og zink?
Min far som var bagermester på det tidspunkt i 1965 og konditor fortalte mig, at sukkeret fra vinerbrød og småkagerne som sætter sig fast på bagepladerne forkullet sukker er yderst farligt. Det er skadeligt for helbredet overbeviste han mig. Det kan sammenlignes med grillet mad (tjærestoffer) som omdannes til skadelige positive ioner. Det stjæler ilten i vores maveceller ved fordøjelsen, hvilket kan føre til at der opstår mutagene stoffer i organismen (cancer). Hvis man udelukkende fokuserer på farvestoffet E-150, er grænsen for indtagelse af voksne sat til 3 liter cola daglig? Det er ikke ensbetydende med, at cola ikke er skadelig. Vi kender bare ikke toleranceværdien for hvert enkelt menneske, hvis man samtidig tager et andet stof f.eks. ammoniak eller svovl (sulfitter), der ødelægger zinkindtagelse og B-1 vitaminet. Alene surhedsgraden i en cola er stærk ætsende på tænderne, men også vore maveslimhinder tager skade, noget jeg selv har konstateret i mine unge dage. Sulfitter (svovldioxid) blev allerede i 1960èrne gjort til mistanke for sin skadelighed i Forbrugerbladet Tænk som kræftfremkaldende? Det var især de svovlede abrikoser, der var under mistanke!!...Uofficelle kilder fortæller, at spædbørn og personer med tildens til allergi (overfølsomhed ved mad), bør undgå E-nummerne, heriblandt natriumbenzoat, siger Allergi Forbundet.Ifølge Halal-guide - en kostvejledning i muslimske kostregler for skolebørn og institutioner m.m. er det forbudt - ulovligt (Haram), at indtage Coca Cola.

Giganten Coca Cola fjerner E-221

Natriumbenzoat E-221 (Atamon) som man brugte i gamle dage ved syltetøjsfremstilling og opbevaring i glas, kan give allergi-lignende symptomer - høfeber, nældefeber eller astma - hos følsomme, samt børneeksem og diarre. Natriumbenzoat (Atamon) bruges hovedsageligt ved fremstilling af syltetøj og safter.
Uofficielle kilder mistænker E-221 for at være forbundet med hyberaktivitet og DNA-skader (arvelighed), men er også kendt for at være stærkt allergifremkaldende.

Den sorte farve i cola (karamel) mistænkes nu for at være kræftfremkaldende. Læs www.alternativinfo.dkKræftens Bekæmpelse

To årsager til at flere og flere får tyktarmskræft:

Vi spiser usundt og dyrker for lidt motion, og i løbet af 20 år vil danskerne vellevned resultere i 60 procent flere tilfælde af tyktarmskræft, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

Naturlige bakterier i tyktarmen.

Mennesket er født med naturlige bakterier i mavesækken eller i tynd- og tyktarmen, men vi kan bare ikke klare det voldsomme "bombedement" af de skadelige unaturlige farve- og tilsætningsstoffer, hvilket er årsag til at mange lider af mave- tarmsygdomme. Bakterierne de naturlige i tarmene, er som katalysator for hormoner, vitaminer o.s.v., men ødelægger vi dem kan det være årsag til sygdom, kræft og dødlighed.

                                 ___________________________________


Jeg snød lægerne og min begravelse?

Da jeg i 1977 opdagede en knude i maven "mellemgulvet" på størrelse med et mågeæg, gik jeg stille med dørerne. I mange år havde jeg ofte lidt af maveonde og smerter lige der hvor "tumoren" sad. Hver gang jeg spiste forkerte ting, fik jeg stiksmerter lige nøjagtig det samme sted. En aften hvor jeg havde læst Forbrugerbladet Tænk, tog jeg bibelen og naturlæge Axel O. Hansens bog Helbredelse på 1500 sider og studerede begge bøger grundigt igennem, hvilket tog godt og vel en måneds tid. Fra dag til dag i løbet af en uge, blev jeg et helt andet menneske?
Det var som om at holde op med at ryge, og i kølvandet tog jeg flere ting med samtidig af dæmoniske kræfter. Jeg vidste helt bestemt, at døden var nær og at det hele var til slut var enden af gangtunellen (lå i mave- og tarmsystemet) p.g.a. af forkert livsstil og den forgiftning eller indånding af de giftige dampe jeg tidligere havde arbejdet med som fabriksskomager. Det hele begyndte med hovedpine og til sidst fik jeg voldsomme smerter i ryggen, og knogler der var ved at styrte sammen. Der kom muskelsmerter overalt i nakken, skuldre, og til sidst i lårbalden (iskasnerven) p.g.a. hofenten havde forskubbet sig. Kiropraktoren konstaterede at mit ene ben var seks centimeter kortere end det andet. Hele ryggen var samtidig så afkalket, at lidelse af smerter ikke var næsten ikke til at bære mere. Jeg kunne til sidst hverken stå, gå eller sidde på en stol, som min egen læge bakkeliserede og havde overset. Bare tanken ved at gå til lægen igen afskrækede mig så meget, efter at min far døde af prostata og lungekræft med svære operationer. Hele hans sygdomsperiode havde sat dybe spor i min bevidsthed, så jeg forsøgte gradvis med selvhjælp, at læste bibelen "bad til Gud" at få større forståellse for biokemi i forbindelse med mit tidligere arbejde og mage forskellige jobs. Det resulterede første gang i, at jeg fik mere og mere tro på naturens husholdning end lægernes kemisk kemiske medicin, som de allerede var begyndte med at fremstille i slutningen af 1800 tallet.
Fra den ene dag til den anden holdt jeg op med at ryge, drikke kaffe, kinesisk the, spiritus og indtagelse af kød, som også dengang (1950-76) var så forgiftet og inficeret med antibiotika, væksthormoner o.s.v., idet jeg er søn af landmand i begyndelsen af 1950. 
Alle former for tilsætningsstoffer (blev p.g.a. min alvorlige rygskade og forgiftning med dioxin) fjernet fra hylderne og i køkenskabene, herunder øl, kunstig saft og sodavand. Sukkeret blev udskifte med honning af den dyre slags. I køleskabet kunne man til sidst kun finde økologiske produkter, grøntsager, syltetøj, safter og kildevand, sidstnævnt til kr.3,95 pr. liter (1977).
Alt mad af biodynamiske grøntsager blev spist, heraf kartofler med skræl (grissefoder), idet de indeholder alle livsnødvendige naturstoffer, vitaminer og mineraler, der opbygger knogler p.g.a. det store indhold silicium, zink og magnesium m.m. Kartoffelskræller er så rensende i en kakkelovn, at det kan fjerne løbesod i en skorsten før det brand i den!!..
Tidligere kedelrenser, oliefyrsmontør og med kendskab til skadelige stoffer i olie, kul og koks i den petrokemiske industri  (azzofarvestoffer).

Kød som jeg tidligere havde spiste blev erstattet af soyakød, hirsefrekadeller, bønner m.m. som har et højt indhold af silicium til gavn for dem som lider af alvorlig diskusprolaps, hvilket jeg fik i en ung alder af 26 år. Kirupraktoren fandt så alvorlige beskadigelser af rygsøjlen, idet min tilstand var kritisk, at jeg måske ville komme til at side i en rullestol. Til sidst efter et halvt år, fik jeg buk med smerterne, diskusprolapsen, bruskskiverne der sad alvorlig i klemme, så jeg hverken kunne gå eller stå i mere end ti minutter ad gangen. Nogle gange var det så slemt, at jeg måtte ligge på ryggen i timevis på gulvet med rygge mod gulvet og slappe af med ryg- og strækøvelser, så det bragede og knagede i ledskiverne. Nerverne der sad i klemme gjorde, at jeg blev befriet gradvis for smerter.

Fanden på vægen

Hvem er så denne Satan som jeg maler fanden på vægen, jo det er den yderst skadelige "kemiske tidsalder" vi lever i. Overalt i industrien og i husholdningen bliver vi bombarderet med kemiske stoffer som vi ikke kender? Hele verden er ved og udryde sig selv, dyr planter og mennesker. Michael Jaksons sidste ord før han døde: "Jorden er blevet syg", den har feber.  
Bibelen nævner de samme ord om Satan "Djævlen", som vil komme igen hvert 1000 år og det er netop denne tidsalder vi lever i.
 
Mange trossamfund proklamerer: At Jesus vil komme igen, og skabe et Paradis? Men ak nej for de tager grusomt fejl, idet Paulus er den eneste der nævner om hans genkomst nemlig "Antikrist" og ikke Jesus ? Hvis Gud virkelig bor i himmelen, hvorfor udrydder han så ikke alle de giftstoffer som den kemiske industri produceret eller fjerne den ondskab i verden, som styrer verden med krig, terror og lidelser? 

Flere amerikaner frygter Obarma, idet der går rygter om, at han måske er troende Islamist og måske Antikrist? Fjern Islamisering i Verden, sådan lyder det over hele Europa og Amerika, men hvordan kan man fjerne krig og balade uden Jesus, der ville stifte fred? Jeg går nemlig ikke ind for hverken fjernelse af islam ved vold o.s.v., men stiller blot et spørgsmålstegn?
Verden har så store opgaver som skal løses, siger Lars Lykke Rasmussen, at hver dansker måske skal yde et skub fremad d.v.s. arbejde ekstra som Helle Thorning Schmidt og Villy Søvndal opfordrer, måske svarende til kr.10.000,- for hver danskere og som skal bruges i kampen med bedre velfærd, men ikke til forbedring af naturens forurening, oversvømmelser, krige, sygdom og elendighed m.m.. Nej lad os istedet få oplysning og blive klogere, at løse problemet og her er Google og computeren blevet nutidsmennesket største guddommelige gave af visdom!!...
Vi kan ikke skabe velfærd, uden også at skabe større miljøproblemer? Hvis vi skal skabe vækst, skal de højtlønnede have mindre og de fattige mere i form af mad, tøj og hustag. Det er nemlig bedre, at have to Statsministre til halv løn, og ligeledes to ministre, embedsmænd, kommunaldirektører, idet fire hænder er bedre end to, hvis den ene bliver syg, holder ferie osv. Hele rækken bliver skubbet og Statskassen bliver fyldt op igen. Vi får således flere ansatte i Miljøministeriet og Levnedsmiljøkontrollen til at varetage befolkningens sundhed.
Jeg kender mange dygtige mennesker, der ikke tjener det halve af de offentlige ansatte, så på den måde får vi rydet op i papirnusseriet som Mogen Glistrup var inde på. Vi mangler meget mere kontrol med vors fødevare både i Miljøstyrelsen, Levnedsstyrelsen og i EU Parlementet.

Uægte pinjekerner lammer smagsnerven

Fødevarestyrelsen modtog tidlig på sommeren 2010 klager fra forbrugerne om "uægte" pinjekerner som var årsag til, at flere danskere fik lammet smagssansen op til to uger. Det fik kineserne til at stoppe eksporten til EU, men kernerne er stadig i handlen i mindre partier hos indvandre grønthandler!!..De uægte pinjekerner er skyld i, at flere forbruger har oplevet både en metalisk bismag og lamme smagsløgene, når de har spist de meget små og runde eller trekantede nødder, der giver pinjemund. De små chinese white og red pinje har været blandet med "ægte" pinjekerner på grund af den store efterspørgelse på de ellers lækre kerner til salatskålen. Kineserne som er ekspert til at fremstille kopivare, er nu også begyndt sine turne på det kolde salatbord.  

Advarsel! Forgiftet frugt og grøntsager!!..

Danmark er blevet et lorteland!!..

Det er ikke kun gyllepest der hærger Danmark, men også impoteret frugt og grønt. Ifølge Fødevarestyrelsen  bliver flere og flere syge af lort på grøntsager og frugter. Siden 2006 har der været flere sygdomsudbrud og tilbagetrækning af frugt og grøntsager. Hvert år giver frugt og grønt, især fra udlandet, både opkast og diarrè hos forbrugerne, som skyldes bakterier og virus. Det er især de eksotetiske lande som kan finde på, at vande og skylle frugt og grønt med vand, der er forurenet med rester af afføring fra mennesker og dyr, og som de henter via vandningsanlæg fra floder, søer og mindre vanddam.
Se Fødevarestyrelsens hjemmeside: www.skylfrugtoggroentnt.dk 

Smitten kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de, der høster på marker og i plantager.

I 2006 blev 250 elever på et gymnasium, nogle alvorlig syge af Salmonella Anatum og E coli ETEC efter en fest, at have spist kantinemad med pastasalat med pesto, hvor basillikum fra Israel var forurenet med spildevand fra brusebad, efter at pastaen var blevet opbevaret for varmt.
I 2007 blev over 340 mennesker i Danmark syge af minimajs fra Thailand med www.Shigella sonnei.
I 2008 var der sygdomsudbrud i flere nordiske lande, herunder Danmark, med www.salmonella fra lucernespire, hvor frøene kom fra Asien og var inficeret.
Den 15. juli 2009 var der fund af salmonella i minnimajs fra Thailand.
I 2009 gjorde sukkerærter fra Afrika 9 mennesker syge i Danmark med Shigella sonnei. Andre nordiske lande har også haft udbrud med sukkerærter fra Afrika.
I 2010 blev over 400 mennesker syge af salaten www.lollo bionda fra Frankrig med norovirus (Roskildesyge) og E. coli ETEC.
Den 23. marts 2010 blev der fundet salmonella og www.E.coli i basillikum.
Den 22. januar 2010 var der mistanke om norovirus i lollo www.bionda-salaten fra Frankrig.

                                   _____________________________
 

Denne side er sidst blevet redigeret den 3. september 2010 kl. 9,00. Læs om hyperaktive børns skæbne!!..

GULD DRIK fyldt med skadelige ting!!..

Jeg købte en 2 liter katonjuce fyldt med frugter, heraf med 12 "Multivitaminer". Da jeg skulle drikke den, ødelagde den mine følsomme slimhinder, som jeg har kæmpet med i årevis? Da jeg læste deklartionen indeholdt frugtjucen fire tilsætningsstoffer: acesulfaminkalium, saccharin og saparant. Nogle af stofferne anses for at være kræftfremkaldende på dyr? Produktet indeholdt også en phenylalaninkilde!!...
Vores smagsløg er lokaliseret forskellige steder på tungen. Når et sukkermolekyle "kunstigt sødestof" kommer i kontakt med områder på tungengen af "knuder" (papillae), giver hjernen en oplevelse af noget sødt. Da et sødestof ikke er identisk med almindelig sukker eller honning, vil nogle mennesker opleve, at kunstig sødestof der ikke smager sødt for os lige som honning opleve en bismag (ikke honning) men for eksempel en metalsmag eller mærkelig blanding af sur-sød kemikalie smag. I næsten i et halvt døgn fik jeg bismag i munden af noget rædselsfuld "metal", der næsten ikke kunne forsvinde selv om jeg indtog alle mulige naturlige ting eller flere tandbørstninger?
                                 _______________________________

L-fenylalanin bruges i menneskets krop og er et neutralt PH livsvigtig byggeelement, der indgår i forskellige proteiner, herunder aminosyre. Sammen med Asparaginsyre er fenylalanin en ingrediens i det kunstige sødemiddel Aspartam. En arveligt betinget stofskifteforstyrelse gør, at nogle mennesker ikke tåler og kan nedbryde fenylalanin fuldstændig. Sygdommen kaldes "Føllings syge hvilket medfører, at patienterne ikke kan tåle stoffer med fenylalaninindhold. Hvis han eller hun med Følings sygdom ikke holder sig fra fenylalanin og sødestoffet Aspartam helt fra fødslen af, opstår irreversibel neurologiske hjerneskader. Videnskabelige er det blevet påvist, at mennesket har brug for op til 8 naturlige "livsvigtige" sukkerarter fra frugter o.s.v., men som hovedsagelig findes i den bedste blomster eller lynghonning. Kunstige sødestoffer som de førnævnte, har ingen energiværdi hverken til hjernen eller ved hårdt muskelarbejde, som vi særdeles har behov for. Derfor er der mange mennesker som har det rigtig skidt i sommervarmen, fordi de mangler kulhydrater!!...For mit vedkommende, vil jeg heller liste ind til bageren og få noget sødt, istedet for en dundrende hovedpine af kunstige sødemidler? Helst vælger jeg en helt naturlig frugtjuce friskpresset eller smothies om sommeren, idet den hjælper og giver langt mere energi til kroppen og hukommelsen!!...
 
Derfor er der imidlertid behov for mere forskning for at støtte disse påstande omkring skadeligheden ved sødestoffer som f.eks indtagelse af Aspartam m.m. i sodavand og læskedrikke? Før du tager sødestoffer, bør du rådføre med din egen læge, idet gravide kan få phenylketonuri, eller allergier? Den kunstige fremstillede blanding bruges som sødetabletter til sukkersyge og søder 150-200 gange kraftigere end almindeligt sukker!!....

I øjeblikket har Folketinget og Fødevarestyrelsen godkendt EU`s nye liste over tilsætningstoffer i vores mad og drikkevare? Det betyder som forbruger, at fødevare- industrien i Europa må tilsætte stoffer, som tidliger var forbudt i Danmark!!...Listen over E-numre er nemlig blevet udvidet, og mængden af hvidt sukker i slik, tyggegummi og andre fødevare er blevet reduceret til fordel for kunstige sødestoffer af enhver slags, og det betyder at vi nu kan risikere at få giftige ting også i vores mælkeprodukter, syltetøj, sennep, ketchup og hundrevis af andre forskellige ting og som af mange biokemiker, økologer m.m. anses for at være kræftkaldende. For at beskytte vores tænder og fedme, skal tyggegummi og meget andet slik som indeholder hvidt sukker, skal nu absolut udskiftes med kunstige sødestoffer.  Men hvad med vores mavesyre og slæimhinder? 

Fødevarestyrelsen for levnedsmidler anbefaler også, at maden skal være mindre fedmende, så derfor ser de ingen anden udvej end at vi skal fyldes med E-numre som de mener er under kontrol? Desvære er mange tilsætningsstoffer forsat skadelige, idet det tager årti for at finde ud af, om der er bivirkninger ved produktet?

Jeg har i næsten 50 år fulgt med i E-numre og afskyr det som noget forfærdeligt skidt. Jeg husker min far som bagermester midt i 1960`erne pludselig fortalte mig, at det lilla drys man kom oven på tørkagen "sabanare" var giftig og ti år efter forbød man det. Derfor går jeg langt uden om tilsætningsstoffer, der efter min mening kun er produceret og fabrikeret af "Dødens købmænd". Vi som forbruger har ingen garanti for, om et tilsætningsstof bliver forbudt i morgen eller om ti år, selv om det måske er farligt på mennesker og ikke på forsøgsdyr. Vi mennesker er jo ikke rotter, mus eller hamster? Siden 1960èrne har den kemiske industri produceret over èn million nye kemiske stoffer, der havner i miljøet og først og fremmest i menneskets mave- tarmkanal. Oprindelig er maven fra vor moder natur fyldt med naturlige bakterier "menneskeskabte", men efter vi har fået tonsvis af gifte i miljøet, bliver de naturlige bakterier i maven nærmest slået i stykker af kemikerne. I gamle dage kaldte man dem alkymisker, de stolte herre som forsøgte at fremstille guld af bly? Vi har derfor ingen garanti for, hvor skadelige tilsætningsstoffer er over for det indre miljø, eller om vi dør i morgen af en infektion, fordi kemikalierne har slået vores immunforsvar i stykker? Vi bør derfor være omhyggelig og læse varedeklarationen på embalagen før vi køber færdigfremstillet mad, idet industrien er blevet så smart, at vi nærmest skal have en lup med i indkøbsnettet eller jakkelommen. Bogstaverne er så små og rodet med forskellige E-numre, men hvor mange mennesker kender dens betydning?

                       _____________________________________Usundt slik i grøntafdelingen

Samvirkle august 2010 af Freay Anduin

Jeg har lige ladet mig friste af lidt "sundt slik" i Brugsen - en pose "sød og saltet" fra frugt - og grøntsagsafdelingen med peanuts og rosiner.
Hjemme med læsebriller og i bedre belysning kan jeg nu læse varedeklarationen, Og jeg kan konstatere, at nødderne er tilsat sukker, honning og olie, alt sammen fedende idet energiindholdet er mere end dobbelt så stort som for eksempel en stratiacella-is (flødeis med chokoladesovs). Isen er kun 210 kacl/100 g - hvor denne "sunde sag" er hele 460 kacl/100 g. Jeg vil helt ærligt gerne kunne læse sådan en varedeklaration i butikken - uden briller - printet med en læsbar skrift og med tydelig angivelse på forsiden, at det tilsyneladende "naturlige" indhold faktisk er tilsat sukker både sukker og honning og olie. Og posen burde være placeret sammen med det øvrige slik og ikke i en frugt og grøntafdeling. Jeg er næppe den enestwe der bliver overrasket over, at flødeis er det rene slankeprodukt sammenlignet med en pose snacks fra grøntsagsafdelingen.
Derfor vil jeg gerne kunne læse sådan en varedeklaration i butikken - uden briller.
Freaya Anduin Sakskøbing.

De skadelige E-nummer

Da E-nummerne kom rigtig frem i 60ène, var listen på ca. 50 A5 sider, og noget var nærmest helt umuligt at forstå for den almindelige forbruger, idet det kun handlede om kemi? Oprindelig skulle E-listen vejlede forbrugerne om, hvad de forskellige vare indeholdt? I stedet gjaldt det kun om holdbarhed, hvad og hvor læge en vare kunne holde sig i en embalage. Tænk engang, at brød og andre levnedsmidler kunne holde sig i årvis? Min far som var bagermester i 1960èrne, forudså at vi fik fødevare der slet og ret til sidst ikke var naturlige mere. Dengang fremstillede man jordbærsyltetøj, hvor der ikke var skyggen af jordbær. Fremstilling af syltetøj var kun kartoffel eller æblestivelse, som var tilsat kunstig farve, citronsyre og med fabrikantens fortjeneste på ettusinde procent. Hindbærsaft uden hindbær kun tilsat kemikalier, sådan lød opskriften? Det var kun producenten der løb af med fortjenesten  og gjorde megen skade på især børn, fortalte min far, som var en dygtig konditor. Det hele drejer sig nemlig kun om penge, og atter penge "profit". I dag er den ene bager efter den anden lukket i de små bysamfund og istedet erstattet af nærbutik eller indkøbscentre langt væk? Alt madvare er indpakket i plastik, dybfrosset eller konserveret. I dag findes der måske kun ca. 20% af fødevarene som er direkte råvare i butikken uden at være pakket ind. I gamle dage var det lige omvendt 80%. Vi har selvfølgelig fået det langt bedre med hensyn til holbarhed, kølemontre osv., men det har skabs en anden pris!!...Vi har fået 80% flere tilsætningsstoffer i vores mad, men hvorlænge kan vi tåle bombardementet? En ting er sikkert, vi ødelægger vores børns optagelsen af livsvigtige vitaminer og mineraler, der normalt  skulle beskytter deres immunforsvar?

Multivitaminer er derfor det rene fup, for vi bliver ikke sundere såsnart der samtidig er flere kunstige farve og tilsætningsstoffer som er "ANTAGONISTER" i vores fødevare. ANTAGONISTERNE er kemikalier, farve- og sødestoffer, der øjeblikkelig ødelægger vitaminerne, og de naturlige gode ting fra naturens side. Allerede 1933 skrev vore egen dygtige videnskabsmand dr. Pihl Emil Rasmussen i sin bog "GRUNDSTOFFERNES STRÅLING", at vitaminer ikke optages fyldest i vores mave eller tarmsystem, hvis mineralerner ikke følger og som findes fra naturens side findes i f.eks. frugt, grønt o.s.v. Oprindelig har vi heller ikke set en fremgang i sundhed, bortset at vi bliver ældre. Men elendighed forsætter med sygdom og et hospitalssystem der er ved og drukner i udgifter. Ingen er bliver mere sundere af multivitaminer i piller, fortæller dr. Pihl Emiel Rasmussen i sin bog "GRUNDSTOFFERNES STRÅLING", idet alt har en stråling af antagonister som f.eks; tilsætningsstoffer" som klister pillerne sammen, så det bliver en stor klump? Alt i universet er "STRÅLING/IONERNE" og de findes enten som negativ elektricitet eller skadelige positive ioner?

                                 _______________________________


Undgå hyperaktive børn?

Kig efter teksten, når du køber slik, kager, sodavand og læskedrikke til dine børn? Disse tilsætningsstoffer har negativ indvirkning på dine børns "aktivitet og koncentrationsevne". Advarslen skal nu sidde på fødevare, som indeholder seks skadelige farvestoffer, som mistænkes for at gøre børn hyperaktive. De såkaldte azofarvestoffer har især været brugt i slik, kager, sodavand og læskedrikke. 

EU har tilladt 12 azofarvestoffer:

Tratrazin E 122, Sunset Yellow FCF 110, Azorubin E 122, Amarant E 123, Ponceu 4R E 124, Red 2 G E 128, Allura PN AC E 129, Blanck PN E 151, Brown FK E 154, Brown HT E 155, Rubinpigment E 180. Ultramarin.
Alle som èn er mistænkt for at være årsag til allergilignende symptomer som høfeber, nældefeber, diarrè og astma og går under azofarvestoffer. Disse farvestoffer i slik og læskedrikke kan gøre ellers raske børn til ADHD-patienter (også kaldet DAMP-børn). Det er især Tartrazin, Sunset Yellov, Azorubin og Ponceau 4R der medfører hyperaktivitet hos børn.

Kilde: Chreative Commous
Kilde: The Lancet - vol 370, issue 9598, 3. nov 2007, pp 1560-1567.

                              _____________________________________

Azofarvestoffer:

Tartrazin:
Mistænkt for at påvirke nervesystemet og psyken. Farvestoffet findes i sodavand og vingummi.

Sunset Yellow: Orangegult farvestof, mistænkt for allergiske reaktioner. Forbudt i Norge.

Azorubin: Mistænkt for at give høfeber, nældefeber og astma hos følsomme personer. Azrubin har tidligere været forbudt i Norge og Sverige, da de fandt det sundhedsskadeligt. Norge og Sverige blev senere tvunget til at ændre deres regler pga. EU-direktiver.

Amarant: blev brugt i fødevare "koktailbær" og kosmetik, men siden 1976 er det forbudt i USA af Food and Drug Administration (FDA), mistænkt for kræftfremkaldende.

Ponceau 4R: kan give allergi-lignende symptomer hos særlige følsomme, høfeber, nældefeber og andvendes i marmelade og i de traditionelle røde pølser.

Red 2G: forbudt i Australien, Østrig, Canada, Norge, Sverige og Malaysia. I 2007 blev det forbudt i Irland, Israel og Grækenland.

Allura Red AC - E-129: anvendes i slik, drikkevare og krydderier, medicin og kosmetik, en rød syntetisk azo-farvestof udvundet af kultjære, som blev indført i begyndelsen af 80èrne og erstattet af Amaranth (E-123), i USA hvor E-123 er forbudt.
E-129 har vist sig at være lidt mindre intolerant end asperin intolerante mennesker og astmatiker end de fleste azofarvestoffer, selv dem med hud følsomheder bør være forsigtig. Allura Red AC har været forbundet med kræft hos mus. Allura Red AC anbefales ikke til børn. Allura Red AC er forbudt i Danmark, Belgien, Frankrig, Tyskland, Schweiz, Sverige, Østrig og Norge, sidstnævnt som har skrappe regler.

E-151 Brilliant Black BN: som er en af de farvestoffer, som hyperaktive børns support Group anbefaler fjernes fra kosten for børn. E-151 bruges i fødevare dekorationer i desert is, slik, sennep, røde frugtmarmelade, sodavand, mælkedrikke, fisk pasta, stenbider kawaiar og andre fødevare. Det er en histamin befrier, og kan forværre symptomer på astma. Det gan forårsage allergiske intolerance reaktioner, specielt blandt dem med asperin intolerant.

Ultramarin: tjære-farvestof blånelse, der giver gulligt vasketøj, fjer, sukker o.lign. et hvidt udseende, idet blåt og gult ophæver hinanden....

Sødestof Aspartam - et kemisk vøben?  Før i tiden stod aspartam på Pentagons liste over kemisk våben. I dag er det en integreret del af vores moderne kost, der findes i lightprodukter som læskedrikke og sodavand!!....
Læs og tryk på linket sund kost: alun.dk


Børn advares mod energidrik 

 

 

 

 

 

 

I oktober 2009 tillod Fødevarestyrelsen energidrikke med 320 mg koffein pr. liter. I Red Bull og lignende opkvikkende mærker af læskedrikke med koffein m.m. blev tilladt i 2009, men nu trækkes produkterne tilbage allerede året efter.
I Red Bull er indholdet af koffein 320 mg/l, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen svarer til mængden i en ikke synderlig stærk kop kaffe.

Alt for stærk energidrik trækkes tilbage

Den populære energidrik er solgt i Fakta-butikkerne under navnet X Ray Juic med enten appelsin, mango, passion, tranebær og granatæble som smagsforstærker. Energidrikken som trækkes tillbage indeholder 10 gange mere B6 og to gange mere koffein, end den vejledende grænseværdi bestemmer. For højt indtag af koffein kan have alvorlige bivirkninger for børn og unge og skabe forøget uro, irritablittet. nervøsitet og angst. Flere skoler og fritidsklubber oplever, at nogle børn konkurrere om kap, hvem der kan drikke mest.
Et overdrevet forbrug af energidrik kan - ifølge Fødevareinstituttet DTU - skade børn og unge i voksealderen med bivirkninger: hypperaktivitet, kvalme hjertebanken, hovedpine og søvnløshed.

Hverdagen fyldt med plastikembalge til fordel for konkurancen? Har du nogen sinde tænk på, at købe din mad og driklkevare i glas, som måsker er sundere?

Usund mad:

Flere og flere kemikalier, forgiftet drikkevarer, plastflasker, embalage, ringe arbejdsliv og dårlig luft - mange kilder bærer ansvaret for den kriseramte danskers fertilitet - kuk i kønslivet. Op til hver femte danske familie (ikke indvandrer) har problemer med at få børn. Mændenes sædkvalitet falder er faldet drastisk i de sidste 30 år. Omkring 11 procent af alle erkendte graviditeter ender med abort, men aborthyppigheden er formentlig højere. Ifølge uofficielle kilder ender op til 50 procent af alle befrugtede æg med spontant abort.
Fødevare som gift i dyerne og tobak bærer en del af skylden, men både mænd og kvinder bliver også udsat for en række påvirkninger i arbejdslivet,; dårligt indeklima, opløsningsmidler, bekæmpelsemidler i landbrug og gartneri. Insektmidler diklorvos, dinethot, hvor der er fundet fosterskadende effekt på dyreforsøg. Mettaliske forbindelser som bly og kviksølv. Dertil kommer luftarter fra møbler, vægge o.s.v., foruden lægemidler og plastmonomerer.

                        _________________________________________


DR.dk/nyheder 9. september 2010:

Danske børneværelser er for lumre. Der er for lummert på de danske børneværelser. Det viser ny forskning, ing.dk DTU. Og det giver risiko for dannelse af skimmel og ophobning af forureningsstoffer i luften.
Forskerne satte måleudstyr op i 500 danske børneværelser, der kunne registrere CO2 indholdet i luften. Ud fra det kunne forskerne beregne sig frem til, hvad luftskiftet var i rummet. Kravet fra Erhvervs og Byggestyrelsen er, at et rum skal have skiftet luft halvdelen af luften hver time, og det var det kun i 57 pct. af tilfældene.

                        _________________________________________Pesticider og metangas i luften?

To tredjedele af det danske areal bliver behandlet med pesticider, men hvor mange der findes i luftmiljøet, ved forskerne ikke noget om. Det samme gælder for gyllespredning som er en form for metangas.
I Danmark er efter mange år nu blevet forbudt, at sprøjte markerne med svampe - og insektmidlet Lidan (HCH), der bl.a. har vist sig at kunne ødelægge tekstikler hos rotter, som er det bedst undersøgte stof.
Fra Danmarks Miljøundersøgelse regner man med, at der årligt bliver båret over ½ tons alfa og gana HCH med vinden fra England og andre nordeuropæiske lande.
DMU har ikke analyseret for andre pesticider, men bl.a. dioxiner og PHAèr har været i søgelyset siden 2003-4, hvilket har vist at græsset i parker i København er forurenet bl.a. femøren på Amager.